Marina Maljković
Marina Maljković Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je da je u prethodnom periodu priprema "akcenat bio na mladjim košarkašicama" i da sada sledi "rad na detaljima".

Srbija od ponedeljka ulazi u završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo koje će se od 22. septembra do 1. oktobra održati u Sidneju.

PROČITAJTE JOŠ

„Dugo leto za nas još uvek traje. U reprezentativnom ritmu smo od sredine maja. Akcenat je bio na mlađim košarkašicama, da ih uvedemo u moj sistem rada u reprezentaciji. Sada nam predstoji „fino štelovanje“ i rad na detaljima“, izjavila je Maljković, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).

Košarkašice Srbije će boraviti u hotelu Kraun Plaza i trenirati u beogradskoj Hali Vizura Tošin bunar do četvrtka, kada sledi odlazak u Belgiju, gde će se odigrati dve prijateljske utakmice sa domaćinom.

„Posle Olimpijskih igara u Tokiju sam naglasila da krećemo u novi ciklus sa željom da izgradimo novu šampionsku generaciju. To definitivno nije jednostavan i kratkoročan posao. Idemo korak po korak i gradimo jak temelj, koji treba dugo i stabilno da stoji“, dodala je Maljković.

Kraj avgusta je planiran za tradicionalne visinske pripreme na Zlatiboru, da bi od 1. septembra tim ponovo bio u Beogradu. Polazak na Svetsko prvenstvo zakazan je za 12. septembar.

„Svaki minut koji reprezentacija provede zajedno nam je zlata vredan. Počeli smo da pišemo novo poglavlje, a koliko će biti uspešno zavisi od količine i kvaliteta rada“, rekal je Maljković.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi B, zajedno sa Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom.

BONUS VIDEO Srpske košarkašice i himna

Komentari

Svi komentari (0)