Foto: Youtube.com

Ostin Rivers, novi bek Denver Nagetsa kaže da ga je Nikola Jokić, zvezda ekipe, iznenadio načinom na koji igra košarku, mada je priznao da mu se i ranije divio.

PROČITAJTE JOŠ

Rivers je stigao da popuni „rupu“ na spoljnim pozicijama, nastalu povredom Džamala Mareja i u prvoj utakmici protiv Portland Trejlblejzersa upisao je pet poena i tri skoka za 13 minuta u pobedi Nagetsa 106:105.

„Neverovatno, ponekad ne znate koliko je dobro dok ne vidite. Bio sam kod kuće mesec dana i sve se poklopilo. Hteo sam da budem deo ovako neke priče i blagosloven sam zbog toga. OSećam da je sve drugačije i zahvaljujem se na prilici“, rekao je Rivers na konferenciji za medije.

Shvatio je da se stvari u Denveru odvijaju tako što ih Jokić na terenu diktira…

„Pokušavao sam da učim što više mogu. Bilo je lako jer su mi svi pomagali. Nije teško, uglavnom je sve oko Jokića, vi samo treba da se krećete i naći će vas. Uvek sam mu se divio, ali sad smo u istom timu. Nisam nikad video da neko igra tako strpljivo i biće zanimljivo u nastavku dok gradimo na tome“, kaže Rivers.

Tek je protiv Portlanda uspeo izbliza da isprati igru Somborca, protiv kog se sastajao igrajući za druge NBA timove.

„Najviše me je iznenadilo njegovo strpljenje. On se kreće sporo, ali može da prođe pored bilo koga zahvaljujući svojoj veštini. Njegova finta šuta je toliko slična onome kako šutira i onda uvek podiže igrače koji padaju na te finte. Dopušta da mu igra dođe sama i mislim da je to strpljenje kao njegova osobina za mene najveće iznenađenje. Što se tiče moje uloge, to je ono što trener želi da radim. Hteo bih da budem agresivan na oba kraja parketa“.

Impresije se nisu tu završile, jer se novom beku Denvera svidelo i što je Nikola veoma efikasan čak i kad ne šutira.

„On je favorit za MVP-ja i nadam se da ću do kraja sezone igrati sa njim. Bilo koja zvezda koja ne mora da mnogo šutira loptu, posebna je. Ima mnogo momaka koji troše mnogo lopti da bi davali koševe. On kontroliše igru i može da uzme stvari u svoje ruke u bilo kom trenutku, uključuje sve, a ne puca mnogo. Zato je ovaj tim toliko težak za pobediti čak i bez Džamala Mareja. Jokić dopušta da se sva oružja koriste. Učim u hodu i ‘hvatam’ neke njegove kretnje, ali uglavnom mu vratiš loptu i pustiš da radi ono što zna“, tvrdi Ostin.

Sin čuvenog NBA trenera Doka Riversa, kaže da je baš zbog timske kulture u Denveru, njegovog plasmana i četvrtog mesta na zapadu NBA lige – trenutno srećan što je završio baš u Koloradu.

„Imao sam šansu da promislim o svem u proteklih mesec dana. Počnete da pitate ‘zašto ja’, počnete da upirete prstom, a onda posle nekog vremena pogledate u ogledalo i kažete: ‘gde sam pogrešio i šta mogu da poboljšam, zašto sam ovde’. U košarkaškom smislu ne mislim da je trebalo da budem ovde gde sam, što se tiče profesionalizma, energije. To su sve važne stvari posebno u timovima poput ovog. Pozitivna energija. Zato ću pokušavati da pomognem kad god mi pozovu ime, a kad ne, onda ću podržavati momke. Nisam mogao da tražim bolju situaciju od tima poput Denvera u ovom delu sezone. Tokom proteklih mesec dana nisam znao u kom smeru će mi život ići i dobro je držati opet loptu u rukama, srećan sam“, istakao je Rivers.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar