Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Predsednik Reala, Florentino Perez, ne odustaje od odbrane Superlige, a čak je koristio tenis da napravi paralelu.

PROČITAJTE JOŠ

Ostala su samo četiri kluba u odbrani ovog projekta, Real, Barselona, Juventus i Milan, a Perez je na španskom radiju rekao da se ne odustaje od cele priče.

„Ako ovaj projekat ne funkcioniše, neki sličan hoće“, rekao je Perez, iako je šest klubova iz Engleske odustalo, uz Atletiko i Inter.

Nemci su odmah odbili pozive, uz PSŽ, pa je počeo da se ruši megalomanski projekat.

„Tužan sam i razočaran, radili smo godinama na ovome, gledajući kako da se poboljšaju stvari sa ekonomskog i fudbalskog aspekta. Lige su svetinja, ali možemo da promenimo nešto u utakmicama koje se igraju sredinom nedelje. Liga šampiona je zastarela i zanimljivo je samo od četvrtfinala“, rekao je Perez.

Onda je lamentirao nad izgubljenim novcem.

„Klubovi koji su u Superligi bili, njih 12, izgubilo je 600 miliona evra prošle godine. Ovaj format ne funkcioniše, hteli smo format gde igramo jedni protiv drugih, zašto bismo to radili od februara ili marta, kad možemo od početka sezone“, kaže Perez.

Pao mu je na pamet i tenis.

„Kada je novac na vrhu, onda ide dole i svi dobiju deo. Na vrhu Federer igra protiv Nadala. Ljudi neće ići davide Nadala protiv osamdesetog igrača sveta. Fudbal su uvek nosili veliki klubovi, tenis veliki igrači. Mesi je bio sjajan za španski fudbal i fudbal generalno. Pustite nekog da nađe način da ‘obrne’ novac jer bez toga će fudbal umreti“, naveo je Perez.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare