Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaši Makabija savladali su Barselonu 68:67 u poslednjem meču 15. kola Evrolige i tako napravili najveće iznenađenje dana, dok je Asvel na svom parketu bio bolji od Himkija, 90:84.

PROČITAJTE JOŠ...

U neizvesnoj utakmici punoj preokreta, „ponos Izraela“ je uspeo da dođe do najveće pobede ove sezone, i to zahvaljujući pre svega sjajnoj odbrani, pošto su spustili Barselonu na samo 67 poena. Koliko je tvrd i neizvestan bio meč pokazuje i podatak da je najveće vođstvo koje su imali i jedni i drugi bilo pet poena.

Ključni koš bilo je zakucavanje Otela Hantera uz faul Nika Kalatesa 13 sekundi pre kraja, da bi Barselona probala preko Korija Higinsa, ali je njegov šut za tri poena bio neprecizan, pa je Makabi stigao do šeste pobede, dok je Barselona doživela treći poraz i sada zaostaje jednu pobedu za moskovskim CSKA.

U drugom meču večeri, Asvel je posle preokreta savladao Himki 90:84 nakon velikog preokreta. Ruski sastav je odigrao sjajno prvo poluvreme, serijom 8-0 između 12. i 15. minuta utakmice stigli su do 15 poena viška (40:25), dok su na poluvreme otišli sa plusom od osam poena.

Čuvali su to vođstvo do sredine treće deonice, kada je usledila serija od 11 vezanih poena francuskog tima za preokret. U poslednjh deset minuta ljubitelji košarke su gledali rezultatsku klackalicu koju je Asvel uspeo da prelomi zahvaljujući mirnoj ruci svojih igrača, koji su pogađali slobodna bacanja i došli do trijumfa.

Geršon Jabusele je predvodio Asvel sa 20 poena, Noris Kol je dodao 19, dok je Devin Buker ubacio 26 za Himki, uz 16 poena Alekseja Šveda.

Evroliga, 15. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes – Olimpija Milano 69:72

Žalgiris – Fenerbahče 99:62

Panatinaikos – Alba 92:69

Petak

CSKA – Zenit 83:65

Crvena zvezda – Valensija 76:73

Bajern – Baskonija 77:66

Olimpijakos – Real 82:86pp

Asvel – Himki 90:84

Barselona – Makabi 67:68

 

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar