Makabi
Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva krenuli su sa zakašnjenjem u Beograd na utakmicu protiv Crvene zvezde.

 

Kako saznaje Nova.rs, delegacija je upućena ka avionu kroz poseban prolaz, svi članovi su morali da nose zaštitne maske, a let je bio zakazan za 14.30 po našem vremenu.

Podaci specijalizovanih servisa naveli su da avion na letu 6H765 nije poleteo u zakazano vreme i navedeno je da je odložen za 14.55.

Konačno, data je dozvola za poletanje, pa je avion sa aerodroma „Ben Gurion“ u Tel Avivu poleteo u 15.18 časova, dakle sa nekih 48 minuta zakašnjenja.

Prema ranijoj odluci Ministarstva zdravlja, svi putnici koji stignu u Izrael iz Španije, Italije, Nemačke, Francuske, Švajcarske i Austrije moraju da budu u dvonedeljnom karantinu.

Ta mera je uvedena zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

Podsetimo, Makabi je pre 12 dana gostovao Valensiji u okviru utakmice Evrolige.

„Prema instrukcijama Ministarstva zdravlja, svi oni koji su bili u navedenim državama su obavezni da provedu 14 dana u karantinu. Ekipa Makabi iz Tel Aviva nije oslobođena te obaveze. Kršenje pravila znači i kršenje zakona, što može kao rezultat doneti akcije nadležnih organa protiv kršilaca zakona“, navedeno je u saopštenju.

Prema planu trebalo je da košarkaši Makabija u četvrtak stignu u Beograd uoči priprema za meč protiv Crvene zvezde koji je na programu u petak od 19.00.