Majk Kržiževski
Majk Kržiževski Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Majk Kžiževski, legendarni trener univerziteta Djuk i selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, imao je reči hvale za reprezentaciju Srbije pred finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Tim SAD je bez većih poteškoća stigao do finala, dok je reprezentacija Srbije kao četvrta u grupi „A“, u kojoj su bili i Amerikanci, na putu ka finalu savladala Hrvatsku i Australiju pre nego što je bilo jasno da će po drugi put na turniru odmeriti snage sa „drim timom“.

Taj prvi meč tim SAD je dobio 94:91 nakon što je Bogdan Bogdanović promašio šut za izjednačenje u poslednjim trenucima.

PROČITAJTE JOŠ...

Taj meč ostavio je veoma jak utisak na Kžiževskog, koji je propisno nahvalio ekipu koju je sa klupe predvodio Aleksandar Đorđević:

„Srbija je bila nadomak pobede u grupnoj fazi, tako da ih apsolutno poštujemo. Znamo koliko su dobri. Toliko dobro su predvođeni, Saša Đorđević radi neverovatan posao sa njima. Imaju i sjajne lidere, savršeno funkcionišu kao ekipa, igraju savršenu odbranu, i predvodi ih jedan od najboljih internacionalnih košarkaša, Miloš Teodosić. Tako da, biće veoma, veoma nezgodan rival za nas“, rekao je Kžiževski dan pred finale Olimpijskih igara okupljenim medijma.

„Imali smo problema sa načinom na koji je tekla prva utakmica, tako da moramo da se fokusiramo samo na igru, i ni na šta drugo. I na to kako da igramo odbranu, jer su nam ubacili 91 poen. Nadam se da ćemo tako krenuti, i da će ovo biti najbolja utakmica na turniru koju smo odigrali“, dodao je tada Kžiževski.

Ekipa Saše Đorđevića uspela je da održi egal do kraja prve četvrtine, ali je već u drugoj tim Amerike preuzeo kontrolu nad mečom, pa su na kraju slavili sa ubedljivih 96:66.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar