Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Majamija su se plasirali u veliko finale NBA lige pošto su finalnu seriju plej-ofa Istočne konferencije protiv Bostona okončali sa 4-2 u pobedama.

Ekipa sa Floride je ostvarila četvrti trijumf u seriji rezutatom 125:113.

PROČITAJTE JOŠ

Briljantnu partiju je pružio Bem Adebajo, momak koji je preuzeo odgovornost za prethodni poraz u petoj utakmici.

On je upisao 32 poena uz 14 skokova i 5 asistencija za nešto manje od 40 minuta provedenih na terenu.

Sjajan je bio i Džimi Batler sa 22 poena i 8 asistencija, Tajler Hiro je dodao 19 poena, 7 asistencija i 5 skokova, dok su Andre Iguadala i Dankan Robinson ubacili po 15 poena.

Odličan je bio i Goran Dragić sa 13 poena i 7 asistencija, a važan doprinos imao je Džej Krauder sa 9 poena i 6 skokova.

Na drugoj strani najbolji utisak je ostavio Džejlen Braun sa 26 poena, Džejson Tejtum nije imao svoje veče i promašio je čak 17 šuteva iz igre za 24 poena.

Imao je i 11 asistencija uz 7 skokova, dok su Markus Smart i Kemba Voker upisali po 20 poena.

Majami je od početka nametnuo svoj ritam igre i prvu deonicu je dobio sa šest poena viška, ali je Boston do poluvremena uspeo da smanji razliku na jedan posed.

Posle izjednačene treće četvrtine ušlo se u neizvesnu završnicu, ali su tu igrači trenera Erika Spolstre pokazali više od protivnika i stigli do velike razlike koja je bila nenadoknadiva.

Majami će se u finalu NBA lige sastati sa Los Anđeles Lejkersima, a prvi meč je na programu u noći između srede i četvrtka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram