Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Košarkaši Majami Hita poraženi su od Njujork Niksa u petoj utakmici polufinala istočne konferencije NBA lige sa 112:103.

Niksi su na pragu eliminacije i morali su da pobede za 2:3 u seriji, a Džejlen Branson je konačno morao da pokaže zbog čega je procvetao od dolaska u Medison Skver Garden. To je i uradio sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija za svih 48 minuta na parketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ar Džej Beret je ubacio 26 poena za pobednički tim, uhvatio je sedam lopti i podelio dve asistencije, dok je Džulijus Rendl dodao 24 poena i imao po pet skokova i asistencija.

U dresu Njujorka su bila još samo petorica strelaca i svi su imali jednocifren broj poena. Na drugoj strani se najviše istakao Džimi Batler sa 19 poena, Bam Adebajo sa 18 poena, Dankan Robinson sa 17, Maks Strus sa 14 i Kejleb Martin sa 11.

Batler je imao i sedam skokova i devet asistencija, dok je Adebajo uhvatio osam lopti. Tim Majamija su tokom većeg dela susreta mučili procenti šuta i preciznost, pa je prednost 24:14, stečenu u prvoj četvrtini, tim sa Floride ispustio do sredine druge deonice, te je Njujork na poluvreme otišao sa 50:47.

Niksi su tokom trećeg perioda imali i 19 poena viška na 73:54, Majami se do isteka 36. minuta igre približio na -10, tokom četvrte četvrtine je bio i na posedu zaostatka (103:101), na dva i po minuta pre kraja i to serijom Batlera i Robinsona.

Ipak, u tom trenutku je Ajzea Hartenštajn iz ofanzivnog skoka zakucao, Robinson je promašio trojku, a Batler je posle izgubljene lopte napravio faul i Ar Džej Beret je stvorio prednost koja će se ispostaviti nedostižnom.

Naredni meč dve ekipe je između petka i subote sat i po iza ponoći po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO: Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar