EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Blistao je srpski trener nakon plasmana na Fajnal-for.

Košarkaši Monaka savladali su Makabi iz Tel Aviva u petoj utakmici plej-ofa i četvrtfinala Evrolige sa 97:86 i tako su obezbedili učešće na završnom turniru Evrolige.

Trener pobedničke ekipe Saša Obradović je tako zakazao duel sa Olimpijakosom na Fajnal-foru koji će se igrati u Kaunasu.

PROČITAJTE JOŠ

„Još dve utakmice. Ne mogu da opišem koliko sam srećan i miran znajući da smo uspeli. Ja sam iscrpljen, bilo je tako emotivno zahtevno. Čekao sam to osamnaest godina kao trener i sanjao o tome svaki dan, kako za Monako, tako i za francusku košarku. Da vidimo koliko smo daleko stigli u protekle dve godine, napredak koji je postigao ovaj tim je neverovatan. Biti u Top 8, sada na Fajnal-foru, zaslužili smo ovu nagradu“, počeo je Obradović.

Dodatno je pohvalio i svoje igrače, koji su uspeli da preokretom dođu do pobede.

„Nije lako, ali uspeli smo. Timovi kao što su Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, više su navikli na ove samite, sve više cenimo ovaj uspeh, posle godinu dana sa usponima i padovima. Radite godinama da biste došli do toga, a mi smo tu nešto počeli da uspostavljamo. Uspeli smo da izgradimo sjajan tim, ofanzivniji, dok smo upravljali velikim egom svakog od njih. To je ono što velike timove čini jačima.“

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Imao je problema Obradović sa plejmejkerom Majkom Džejmsom, ali su na kraju izgladili odnose i napravili ogroman uspeh.

„Možemo reći da Monako nije samo Majk Džejms. Bio je sjajan lider u prvom poluvremenu, a onda kada je povredio skočni zglob, svi su preuzeli odgovornost, a na scenu je stupio i Džordan Lojd. Na početku sezone nisam zamišljao da možemo da budemo u poziciji da osvojimo Evroligu. Ali kako očekivanja rastu i uspete u onome što radite, ne želite da prestanete. San nije gotov“, završio je Obradović.

BONUS VIDEO Egzum o tuči sa Jabuseleom i seriji Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar