Kocar (levo), Janis Adetokumbo (desno) Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Zasenio je i opasnog beka iz ekipe Saše Obradovića, a i Monako je pobedio na startu.

Košarkaš Baskonije Estonac Maik Kocar proglašen je u subotu za najkorisnijeg igrača prvog kola Evrolige, objavili su iz ovog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kocar je u pobedi Baskonije nad Valensijom 81:71 ubacio 21 poen, uz devet skokova, četiri asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu i imao je indeks korisnosti 31.

Košarkaš Monaka Majk Džejms je imao indeks korisnosti 30 i ostao je iza Kocara. Amerikanac je u pobedi Monaka nad Virtusom (83:66) postigao 26 poena i imao je šest asistencija.

Među pet najkorisnijih košarkaša prvog kola Evrolige nalaze se još Bonzi Kolson iz Makabija (29), Otelo Hanter iz Bajerna i Luk Sikma, koji su imali po 27 indeksnih poena.

Luk Sikma je, igrajući za berlinsku Albu protiv Partizana imao 15 poena, sedam asistencija i šest skokova i odigrao je pravu olraund partiju.

Alba je u petak uveče pobedila sa 100:84 na startu elitnog takmičenja, a presudilo je prvo poluvreme u kom je srpski klub igrao veoma lošu odbranu.

NI drugi srpski klub u Evroligi, Crvena zvezda, nije se proslavio iste večeri, pošto je poražen od Anadolu Efesa sa 72:59.

BONUS VIDEO: Navijači pesmom podržali košarkaše Partizana posle poraza u Berlinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar