Luka Vildoza; Foto: KK Crvena zvezda

Konačno je obukao crveno-belu opremu i odradio trening sa Zvezdom

Saga oko transfera Luke Vildoze u Crvenu zvezdu konačno je dobila epilog, a iskusni argentinski bek zadužio je opremu i već u utorak uveče će putovati sa ekipom u Španiju na duplo kolo Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osećam se odlično. Uzbuđen sam što sam ovde, video sam tim sinoć, tu sam da ih podržim i pružio ono što mogu“, rekao je Vildoza.

Zvezda u sredu od 20.30 igra protiv Baskonije u Vitoriji, a upravo je to klub koji je napravio problem oko transfera.

„Čudno je što igramo protiv Baskonije, jako je čudno, ali ja sam sad ovde. Razmišljam o Zvezdi, o saigračima i kako da pobeđujemo utakmice. Cenim to šta su u Španiji uradili za mene i moju karijeru, ali sad sam ovde“, dodao je Vildoza.

Konkurencija na bekovskim pozicijama u Zvezdi je sada izuzetno velika, a Vildoza je odmah pomenuo Nemanju Nedovića, koji je i dalje povređen.

„Teška je konkurencija, potrebni su nam poenteri, Nemanja Nedović nije tu, ali dolazi uskoro. Kad tim bude kompletan videćemo. Možemo da se borimo sa svakim, pogotovo kod kuće“.

Trener Vladimir Jovanović imao je prilike da popriča sa novim igračem, koji već zna šta se od njega traži.

„Očekuje da povlačim druge sa sobom, da učinim svakoga srećnim, ali nećemo to videti dok ne zaigram, dok makar ne budem trenirao. Kao što sam i ranije rekao drago mi je što sam sa ovim timom, znam kakva su očekivanja, znam kakvi su navijači i da mnogo očekuju od nas“.

PROČITAJTE JOŠ:

Vildoza ima veliko iskustvo u Evroligi, a priliku da zaigra imao je i u NBA ligi, te stoga misli da može da bude lider.

„Mislim da mogu da budem lider, popravio sam svoju igru u Americi i videćemo. Treba da se naviknem na loptu, na teren, videćemo.“

Odradio je samo jedan trening sa ekipom, pa će biti potrebno vremena da zapamti akcije i uključi se u igru.

„Osećam se sjajno, odradili smo neke akcije koje moram da zapamtim, ali gledao sam i ranije skauting. Moram da uzmem vremena za sebe“.

Foto: Nova.rs

Našalio se i zbog činjenice da niko u timu ne priča španski.

„Ne, niko u ekipi ne priča španski, moram da nađem neke Špance, Meksikance, Argentince, kako bih imao sa kim da razgovaram“.

Vildozu u Srbiji pamte po četvrtfinalnom meču na Svetskom prvenstvu 2019. godine kada je sa Argentinom uspeo da izbaci „orlove“.

„Vi ste me naterali da se setim, ja se i ne sećam toga toliko. Znam da smo vas pobedili i da je to bila sjajna i velika utakmica, ali sada sam tu da igram pred srpskim navijačima, navijačima Crvene zvezde koji su impresivni, jedva čekam da budem iskren“.

Vildoza neće biti u konkurenciji za tim sa meč sa Baskonijom u trećem kolu Evrolige, ali ga na terenu možemo gledati već u petak protiv Real Madrida.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar