Luka Dončić zlatna medalja sa Slovenijom ili prsten NBA
Foto: Printscreen Youtube

Slovenački košarkaš Luka Dončić stavio je reprezentaciju iznad uspeha sa NBA klubom, ali kaže da bi voleo i šampionski prsten u NBA.

Njegova Slovenija je u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igre u subotu pobedila Venecuelu sa 98:70, a Dončić je bio nadomak tripl-dabla.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je 23 poena, devet skokova i 13 asistencija. Jedini efikasniji od njega u slovenačkom timu bio je Majk Tobi sa 27 poena.

Kod Venecuelanaca je Mihael Karera bio bolji od ostalih sa 16 poena. Dončiću i ekipi sada na putu do Tokija stoji još samo bolji iz okršaja Poljske i Litvanije.

Na konferenciji posle meča, Luku su novinari stoga pitali da li bi više voleo medalju sa Slovenijom ili titulu sa Dalas Maveriksima.

„Rekao bih zlatna medalja sa Slovenijom jer igraš za svoju zemlju, ali mi ne bi smetalo da osvojim oba“, rekao je Dončić.

Podsećamo, njegov Dalas je u NBA ligi ispao u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije od Los Anđeles Klipersa, a Dončić je odmah posle toga poručio „nema odmora, sada idem da pomognem Sloveniji“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare