Luka Dončić
Foto: Tanjug/Keith Birmingham/The Orange County Register via AP)

Ako bismo uzeli samo kvalifikacije kao reper, Slovenija bi, uz američki "drim tim", bila kandidat za zlatnu medalju, i to zahvaljujući prvoj zvezdi ovog tima, Luki Dončiću.

PROČITAJE JOŠ...

Dončić je Slovence predvodio do treće vezane pobede od 20 ili više poena. Prvo je Angola poražena 118:68, potom je protiv Poljske rezultat bio 112:77, dok je u poufinalu protiv Venecuele samo dva poena nedostajalo da i na ovom meču bude najmanje 30 razlike, pošto je susret u Žalgirio areni u Kaunasu završen 98:70.

Košarkaš Dalas Maveriksa je ubacio 23 poena, dodao 13 asistencija i devet skokova, pa mu je nedostajala samom jedna asistencija za tripl dabl učinak.

U finalu Slovence očekuje ili revanš sa Poljacima, ili, što je izvesnije, utakmica protiv domaćina Litvanije u borbi za plasman na Olimpijske igre.

Pored Dončića sjajan je bio i naturalizovani Slovenac Majk Tobi, koji je ubacio 27 poena i dodao 12 skokova, dok je Zoran Dragić brojao do 12.

Ako bi kvalifikacioni turnir bio uzet kao reper za učinak na samom turniru, Slovenija predvođena Lukom Dončićem bila bi, uz američki „drim tim“, glavni kandidat za najsjajnije odličje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar