Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: AP Photo/Tony Gutierrez)

Malo je nedostajalo da prvi put ove sezone Bruklin izgubi dva susreta zaredom, ali je Dalas uspešno uspeo da prokocka +17 sredinom treće deonice i stigne do negativnih skora (11-12) nakon poraza od 102:99.

PROČITAJTE JOŠ

Nažalost mnogih navijača, prvenstveno onih u Srbiji, i ovog puta je zaboravljen na klupi bio Boban Marjanović. Kristap Porzingis se volšebno vratio nakon povrede, a Marjanović nije dobio minute čak ni kao drugi centar.

Kevin Durent je sa 24 poena, sedam skokova i tri asistencije predvodio „mrežice“, dok ga je u stopu pratio Džejms Harden sa 23 poena i 12 asistencija.

„Dovoljno smo dugo u ligi da znamo da je vreme da se pobeđuje. Vreme je da se krene. Kroz čitav meč mi se čini da smo uzimali dobre šuteve. Samo smo ih promašivali. Nastavili smo da se držimo tog plana. Moramo samo da nastavimo da šutiramo, pogotovo kad je to ono što radimo.“

Možda je Luka Dončić stigao do 28 poena uz šest skokova i devet asistencija, ali je za tri poena šutirao podjednako očajno kao saigrači (9/46 je šutirao Dalas za tri). Pogodio je tri trojke iz 11 pokušaja, a ističe se ona sa pola terena na poluvremenu uz zvuk sirene.

Harden je prelomio meč kada je u situaciji 1 na 1 probio Dončića i položio za 100:97. Bila je to najveća prednost Bruklina na meču na samo minut i 23 sekundi do kraja. Gotovo čitavih četiri minuta Maveriksi nisu postigli poen iz igre.

 

NBA rezultati

Sreda

Dalas – Bruklin 99:102

San Antonio – Njujork 109:121

LA Lejkers – Boston 117:102

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Slavlje navijača u Milvokiju nakon osvajanja NBA titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar