Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa, emotivno je govorio nakon poraza od Los Anđeles Klipersa (116:111) u četvrtom meču prve runde plej-ofa NBA lige.

Slovenac igra ispod nivoa i pogotovo se muči sa procentom šuta u seriji prve runde (39 odsto).

Iako prosečno beleži 29 poena po meču, Dončić oseća da ne igra dovoljno dobro i da ne pruža dovoljnu pomoć Kajriju Irvingu koji je na četiri meča bio najbolji igrač Dalasa.

PROČITAJTE JOŠ

“Moram više da mu pomognem. Osećam se kao da sam ga izneverio, moram da budem tu, da više pomognem. On je dao sve što može, neverovatan je kroz celu seriju”, rekao je Dončić.

Klipersi i Dalas su pobedili po dve utakmice i sada je rezultat u seriji 2-2, dok će naredni meč biti odigran u sredu u Los Anđelesu od 04.00.

“Želi da igra dobro, želi da ostvari još veći uticaj iako ima skoro tripl-dabl u proseku u ovoj seriji, ali on je uvek samokritičan. On je mladi momak u plej-ofu koji igra protiv tima koji ga je već dvaput izbacio iz plej-ofa, ima tu i malo mentalnog zamora. Ali u tome je i lepota ovog sporta. Nadam se da će se odmoriti ova dva dana i da će biti spreman za sredu”, rekao je Irving nakon poraza od Klipersa.

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Klipersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar