Potez Luke Dončića koji je odlučio da uplati novac za sahranu svih poginulih tokom masovne pucnjeve u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ganuo je mnoge, a sada je poznato i za šta će se koristiti.

Zahtev da porodica Dončić snosi troškove sahrane je odbijen, na tome se zahvalio predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević. Zahtev je odbijen jer je grad odlučio da to plati, ali će novac završiti u humanitarne svrhe.

PROČITAJTE JOŠ

„Grad Beograd zahvaljuje porodici Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ „Vladislav Ribnikar”. Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom. Naravno, kako smo i najavili, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a ovo je samo prva u nizu“, poručio je Nikodijević.

Taj novac će biti usmeren za psihološku pomoć i savetovališta svima koji moraju da prebrode ovu tragediju i potrude se da život vrate u normalan tok.

„Istovremeno, Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda. Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno.“

BONUS VIDEO Luka Dončić i Dalas prošli u finale zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare