Kapiten je odigrao najbolje kada je bilo gusto

Kapiten reprezentacije Srbije Vladimir Lučić bio je zadovoljan nakon pobede „orlova“ nad Grčkom u prvom kolu treće faze kvalifikacija za Mundobasket.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je pred punom „Arenom“ slavila sa 100:94 nakon produžetka, a Lučić je meč završio sa 14 poena i po dva skoka i asistencije. Pored toga imao je zapaženu rolu i u odbrani.

„Orlovi“ sada imaju skor 2-3, a predstoji im utakmica sa Turskom. Samo bi još pet pobeda u ovoj fazi Srbiji značilo direktan plasman na Mundobasket, dok bi u svakom drugom slučaju zavisila od ostalih rezultata.

„Dve pobede su praktično moranje, jer želimo da ostanemo u trci za Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, stoga ovakav intenzitet i ovako teška utakmica. Dobra stvar da smo slavili uz sve poteškoće vezane za Micićevu povredu, nedostatak igrača na poziciji plejmejkera…“, istakao je najpre Lučić.

Ovakve tesne pobede mogu posebno da dignu ekipu i daju joj motivaciju za naredna takmičenja i izazove.

„To su stvari koje dižu samopouzdanje ekipe. Kao što sam rekao i posle Italije, ovakve pobede zbliže ekipu, grade karakter ekipe. Grčka je atletski izvanredna, jedna od najdominantnijih ekipa koja će se naći na Evrobasketu i dobro je da smo slavili uz podršku velikog broja ljudi. Bili su nam vetar u leđa kad smo se vraćali iz deficita“.

Lučić je nedavno postavljen za kapitena ovog tima Srbije i zbog toga mu je veoma drago.

„Čast mi je što sam kapiten svoje zemlje. Mislim da se što se tiče doprinosa na terenu i sa strane to ne menja previše. To sam što sam, trudim se da pružim maksimum i pomognem ekipi“.

Zna Lučić da protiv Turaka neće biti nimalo lako, iako su u četvrtak izgubili od Belgije sa 111:75.

„Sledeća utakmica je protiv Turske koja je večeras izgubila, ali će sigurno protiv nas želeti da imaju određenu reakciju u Istanbulu u kom će publika to sigurno doći da isprati. Imaju dosta dobrih igrača, što evroligaških, što onih koji imaju zapaženu minutažu u NBA ligi i verovatno će biti još teža utakmica nego ova večeras“.

Osvrnuo se kapiten Srbije i na odličnu partiju Janisa Adetokumba, koji je ubacio 40 poena.

„Pamtim. Svaki put kad igraš protiv tako kvalitetnih igrača kao što je Janis jednostavno u nekim trenucima imaš tri ili četiri igrača na strani pomoći. Spremali smo se za to, igrali sjajno i na kraju slavili“, završio je Lučić.

BONUS VIDEO Trojka Jaramaza od table na isteku napada Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare