Vilijams
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Svako novo izdanje Ol-star utakmice u NBA ligi donosi priče o tome da su pojedini igrači nepravedno izostavljeni.

Ove godine je u centru pažnje bio bek Vašingtona Bredli Bil, koji je beležio fantastične statističke parametre, ali nije bio izabran među najveće zvezde NBA lige.

Specijalizovani portal Hupshajp je otvorio anketu sa pozivom čitaocima da imenuju svog omiljenog NBA igrača koji nikada nije stigao do poziva za Ol-star utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

„Lu Vilijams“, odgovorio je reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović.

Bek Kingsa je odabrao kolegu iz Los Anđeles Klipersa, koji se tokom karijere profilisao kao „zlatna rezerva“.

Vilijams je kroz vreme provedeno u Filadelfiji, Atlanti, Torontu, Lejkersima, Hjustonu i finalno Klipersima, demonstrirao kako u praksi izgledaju konstantne partije uz stalnu nadgradnju i podizanje nivoa igre iz godine u godinu.

On je svoju najbolju poentersku sezonu odigrao sa punih 30 godina, (22,6 poena u proseku, 2017/18), a sa Klipersima je ove sezone nameravao da napadne titulu, pošto su u ekipu stigle superzvede poput Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Takozvana „kontrola opterećenja“ igrača je dozvolila Vilijamsu da uprkos novim akvizicijama zadrži svoje mesto, što je treneru Doku Riversu vraćao sa 18,7 poena i 5,7 asistencija, što je najveći broj dodavanja za njega u celoj karijeri.

Ipak, činjenica da je upamćen kao „šesti igrač“ i da nije toliko atraktivan za publiku je Vilijamsa odvojila od šanse da se nađe na smotri najboljih košarkaša NBA lige.

„On je to zaslužio. Ne znači da treba da budeš jedan od najboljih svih vremena da bi se pojavio na Ol-star utakmici. Ipak, uglavnom se biraju oni koji imaju najveću moć kao zvezde, oni koji su zanimljivi medijima“, konstatovao je nedavno Lenard.

Prema njegovim rečima, teško je stići do Ol-star meča ukoliko ste igrač sa klupe.

„Lu je veliki igrač, svako u NBA ligi zna sve o njegovoj igri. On i Džamal Kroford su svakako ljudi koji, ukoliko im se dozvoli, mogu da ubace po 50 poena. Definitivno su njih dvojica zaslužila makar jedno da se pojave, ali je veoma teško stići dotle sa klupe“, rekao je Lenard.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram