Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Njujork se probudio protiv Lejkersa i okončao seriju od tri poraza.

Niksi su savladali tim iz Los Anđelesa sa 112:108, a još jednom Lejkersi nisu imali pomoć Lebrona Džejmsa.

PROČITAJTE JOŠ

Bez njega tim ne izgleda ni kao senka one ekipe koja je ne tako davno bila i šampion NBA lige. Lebron je bio u dvorani, pa je čak u jednom trenutku u civilu šutirao na koš. Lejkersi su ostali na 33 pobede, pa su potpuno izjednačeni sa Jutom, Nju Orleansom i Oklahomom. Dve od ove četiri ekipe će verovatno izboriti mesto u plej-in turniru.

Loša vest za Lejkerse je i što starteri ne liče na sebe, pa su neretko rezervisti efikasniji od njih.

Dianđelo Rasel je bio starter protiv Njujorka i najbolji igrač sa 33 poena, pet skokova i osam asistencija, a pratio ga je Entoni Dejvis sa 17 poena i 16 skokova. Nakon toga slede rezervisti Denis Šruder sa 14, Ostin Rivs sa 13 i Rui Hačimura sa 12 poena.

„Ovo nas je zabolelo. Borili smo se, pokušali smo da uradimo sve što smo mogli. Nismo došli do dovoljno skokova, dovoljno zaustavljanja napada. Pogađanje šuteva nam nije išlo. Ne možete da izdvojite jednu stvar zapravo. Teško je“, rekao je Rasel koji je svestan pozicije u kojoj se nalaze Lejkersi.

Dejvis je bio brutalno iskren.

„Igrao sam očajno. Nisam uspeo da pronađem svoje šuteve. Slobodna bacanja. Polaganja. Sve. Momci su uradili svoj posao, ali ja nisam“, rekao je Dejvis.

Lebron Džejms
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Džulijus Rendl je sa 33 poena doneo pobedu Njujorku, a pratio ga je Er Džej Beret sa 30 poena.

„Uradili smo dovoljno stvari da bismo pobedili, a ton je postavio Džulijus od početka susreta. Dao nam je samopouzdanje da kažemo: Mi smo ovde. Imamo veoma mlad tim, pa kada je to slučaj i Džulijus je u naponu snage, jedina stvar kako mogu da budu bolji je da nastave da rade. Ukoliko ne rade, neće biti bolji“, poručio je Tom Tibodo, trener Njujorka.

Njujork je pre tri vezana poraza imao devet pobeda zaredom.


NBA rezultati, 13. mart

Nju Orleans – Portland 127:110
San Antonio – Oklahoma 90:102
LA Lejkers – Njujork 108:112

BONUS VIDEO Legendarni Kobi Brajant

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar