Lorenco Braun
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Da li ćemo opet gledati u domaćoj košarci?

Plejmejker Lorenco Braun slobodan je igrač ovog leta, a interesovanje za njega pokazali su Crvena zvezda i Partizan, prenosi „Basket Inside“.

PROČITAJTE JOŠ:

Braun je prošlu sezonu proveo u ruskom Uniksu, ali je sa njima prekinuo saradnju zbog suspenzije tima iz evropskih takmičenja.

„Basket Inside“ piše da su Zvezda i Partizan zainteresovani da ga vrate u Srbiju, s tim što su trenutno crno-beli u prednosti.

Lorenco je već igrao u Srbiji, pošto je nosio crveno-beli dres u sezoni 2019/20. kada je prosečno beležio 12,3 poena u Evroligi i bio jedan od najboljih igrača tima sa Malog Kalemegdana.

Partizan čeka rasplet situacije sa Jamom Madarom, koji će se u Letnjoj NBA ligi boriti za dobar ugovor. Takođe, klub će verovatno napustiti Dalas Mur, koji ima ponude iz Azije.

Što se Zvezde tiče, Nejt Volters je već otputovao za Ameriku, a još uvek nije sigurno da li će sledeće sezone igrati Stefan Marković.

Pored Zvezde i Partizana interesovanja za Brauna pokazali su još neki evroligaški klubovi, ali još uvek nema konkretnih ponuda.

Braun ima španski pasoš i mogao bi da nastupa za „crvenu furiju“ ovog leta na Evrobasketu, koji je na programu od 1. do 18. septembra.

BONUS VIDEO Ðurović: Kad igraju Partizan i Zvezda to nije utakmica nego rat

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar