Matijas Lesor
Matijas Lesor; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ni čitavu sekundu po završetku večitog derbija Matijas Lesor je udario Filipa Petruševa.

U trenutku kada se očekivalo da će se košarkaši Partizana posvetiti pevanju sa navijačima i proslavi pobede nad Crvenom Zvezdom sa 92:81 u 21. kolu ABA lige, sve oči su bile uprte u centar igrališta.

PROČITAJTE JOŠ

Lesor je dva puta udario Petruševa i sada će sasvim izvesno morati da snosi sankcije. Nasilje nikada nema opravdanje, pa se sada očekuje reakcije regionalnog takmičenja.

Petrušev se i ranije našao u sličnoj situaciji, pa se pamti kako ga je Vili Rid iz Budućnosti udario pesnicom u stomak dok je nastupao za Megu.

Rid je tada kažnjen sa dve utakmice suspenzije, a slična kazna bi mogla da sačeka i Lesora.

Lesor je propustio priliku da se izvini Petruševu po završetku meča, ali je to uradio Željko Obradović, trener Partizana.

„Matijas Lesor je neverovatan čovek sa sjajnom energijom, koji se se daje i dušom i telom i znači nam i kao igrač i kao čovek. Situacija na kraju utakmice je bila strašna, to sam i njemu rekao, nije bilo potrebe za tim, ovim putem bih se izvinio Filipu Petruševu. Da li je bilo nešto pre toga, ne znam, ali znam da nije bilo potrebe za tim. Hvala navijačima na podršci i na svemu što nam pružaju“, završio je Obradović.

BONUS VIDEO Sukob Lesora i Petruševa izazvao haos u Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare