Foto: AP Photo/Craig Mitchelldyer

Kakav meč.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa odigrali su najgoru četvrtinu u klupskoj istoriji, imali su minus od 25 poena, ali su uspeli da naprave preokret i slave rezultatom 121:112 protiv Portland Trejlblejzersa.

PROČITAJTE JOŠ...

Krenulo je dobro po „jezerdžije“, imali su višak od čak 14 poena u prvoj četvrtini (18:4), dopustili su da se vrate igrači tima iz Portlanda i priđu na 33:26, ali teško da je iko očekvao ovakav debakl u drugih 12 minuta.

Portland je iz minuta u minut topio razliku, a od rezultata 37:36 za Lejkerse usledio je totalni sunovrat „jezerdžija“, pošto su Trejlblejzersi iskoristili veliki pad rivala i došli do ogromnih +25 razlike, dobivši drugu četvrtinu rezultatom 45:13.

To je sa minusom od 32 poena bila najgora deonica u istoriji tima iz „grada anđela“, a deli četvrto mesto u istoriji sa još osam ekipa koje su jednu deonicu uspele da izgube sa 32 poena razlike.

No, od tih 71:46 igrači iz Los Anđelesa zaigrali su fantastično, dobili naredne dve četvrtine ukupnom razlikom +34 (75:41), i napravili drugi najveći preokret u istoriji kluba, nakon što su protiv Sijetl Supersoniksa u maju 1989. godine nadoknadili minus od 29 poena.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar