Igor Kokoškov, Košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Igor Kokoškov, selektor reprezentacije Srbije i trener Fenerbahčea, mogao bi karijeru da nastavi u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

PROČITAJTE JOŠ...

Kokoškov je sa reprezentacijom Srbije propustio priliku da se domogne mesta na Olimpijskim igrama, pošto je u finalu kvalifikacionog turnira bolja bila Italija, u isto vreme je sa Fenerbahčeom takmičenje u Evroligi završio u četvrtfinalu, dok je u Turskoj titulu osvojio Anadolu Efes.

No, uprkos tome što nije uspeo da sa turskim gigantom napravi iskorak, Kokoškov je još uvek na ceni na najvećoj košarkaškoj sceni, pa je tako dobio poziv iz kluba za koji igra Luka Dončić, prema pisanju specijalizovanog košarkaškog portala Sportando.

Kokoškov se nalazi na listi trenera koje bi Dalas Maveriksi želeli da vide na mestu asistenta. Tim iz Teksasa je pretrpeo velike promene, nakon odlaska Rika Karlajla sa klupe i Donija Nelsona sa mesta čoveka zaduženog za košarkaške operacije na klupu ovog tima je seo Džejson Kid, a uz ekupu je ponovo i Dirk Novicki, koji će imati status specijalnog savetnika.

Jedna od prvih odluka koje bi Mavsi trebalo da donesu jeste formiranje stručnog štaba, a Kid je izrazio želju da jedan od asistenata bude upravo aktuelni selektor reprezentacije Srbije.

U ekipi Dalasa ulogu prve zvezde ima Luka Dončić, dok je prošle sezone dres ovog tima nosio i Boban Marjanović, mada je pitanje da li će popularni Bobi tu i ostati.

Podsećamo, Kokoškov je pre dolaska u Evropu radio kao pomoćni trener u Los Anđeles Klipersima, Detroit Pistonsima, Klivlend Kavalirsima, Orlando Medžiku i Juta Džezu, odakle je usledio odlazak na klupu Finiks Sansa, koje je napustio nakon samo jedne sezone, posle čega je stigao u Evropu i preuzeo turski Fenerbahče, kao i reprezentaciju Srbije.

U svojoj biografiji Kokoškov ima upisanu i jednu titulu, pošto je 2004. bio deo stručnog štaba Detroit Pistonsa koji je ovu ekipu odveo do prstena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare