Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Lebron Džejms, najbolji košarkaš Los Anđeles Lejkersa, izabran je za najboljeg sportistu u 2020. godini u izboru magazina Tajm.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji košarkaš Klivlenda i Majamija vodio je Lejkerse do 17. titule prvaka u NBA ligi prošle sezone čime je izjednačen rekord koji su do sada držali Boston Seltiksi.

Džejms je proglašen i za najkorisnijeg igrača u finalnoj seriji, a titula sa Lejkersima bila mu je četvrta u karijeri čime je postao tek četvrti igrač u istoriji NBA koji je osvojio titulu sa tri različita tima.

Osim uspeha na terenu, Džejms je nagradu dobio i za aktivnosti van parketa.

Tokom 2020. godine glasno je govorio protiv policijske agresije i rasizma, a uoči američkih izbora osnovao je grupu „Više od glasa“ u koju je u cilju edukacije glasača uključio još poznatih sportista i umetnika.

„Kada sam video da se preko Atlantika još jedna istinska zvezda bori protiv socijalne nejednakosti bilo mi je drago da saznam da nisam sam u toj borbi“, rekao je za Tajm Luis Hamilton, šampion Formule 1, dok je jedna od najboljih teniserki sveta Naomi Osaka istakla da niko nije glasniji u borbi protiv rasizma od Lebrona.

„Ne samo da je jedan od najboljih sportista na svetu, već i njegove reči imaju najveću težinu“, rekla je japanska teniserka.

Lebron Džejms je u Los Anđeles Lejkerse stigao 2018. godine, a nedavno je potpisao novi, dvogodišnji ugovor, vredan 85 miliona dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar