Vašington promoviše srpsku zastavu zbog Denija Avdije
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Deni Avdija promovisan je kao novi igrač Vašington Vizardsa, a NBA ekipa je uz njegove fotografije objavila dve zastavice.

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije, važi za najperspektivnijeg Evropljanina i izabran je na nedavnom draftu sa devetog mesta od strane „čarobnjaka“.

PROČITAJTE JOŠ

Avdija je tada na reveru nosio i zastavu Izraela, za čiju reprezentaciju nastupa, ali i srpsku trobojku, iz poštovanja prema ocu.

“Moj otac Zufer rođen je na Kosovu, u Srbiji. Igrao je za jugoslovensku reprezentaciju i igrao je u Izraelu. Promašio sam jednom nekoliko šuteva uzastopnih i rekao mi je kako nemam mentalitet šutera. Bio sam ljut, ali me je naučio da budem jači na terenu i da budem takmičar”, rekao je novi NBA košarkaš.

Očito da su se u Vašingtonu odlično raspitali o rukiju, pa su na zvaničnom Tviter profilu uz Avdijine fotografije prilikom promocije dodali i srpsku i izraelsku zastavu.

Nova NBA sezona sa 72 ligaške utakmice umesto uobičajene 82 počinje počinje 22. decembra.

Pod srpskom zastavom igraće Nikola Jokić, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Alen Smailagić, Marko Gudurić (za sada) i ruki Oklahome Aleksej Pokuševski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram