Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Turski košarkaš Ener Kanter Fridom jedan je od retkih koji nisu sa oduševljenjem dočekali rekord Lebrona Džejmsa.

Džejms je u meču Los Anđeles Lejkersa i Oklahome Siti Tander postigao 38 poena i upisao ukupno 38.390 u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Košem za 38.388. poen, pretekao je legendarnog Karima Abdul-Džabara na večnoj isti najboljih poentera u istoriji najjače lige na svetu.

Kanter već dve godine kritikuje Džejmsa zbog toga što brani Kinu zbog sponzorskog ugovora sa proizvođačem sportske opreme, dok svi kritikuju Kineze zbog kršenja ljudskih prava.

Džejms je svojevremeno rekao da generalni menadžer Hjuston Roketsa Deril Mori „treba da se edukuje“ kada je napisao da „Hong Kong treba da se bori za slobodu“ pre četiri godine.

To je naišlo na osudu Kineza, stvorio se i spor gde je NBA ligi bilo ugroženo mnogo novca koji se slivao sa dalekog istoka.

Kanter od tada kritikuje Džejmsa i u noći kada je Lebron postavio rekord, uputio mu je brutalnu prozivku.

„38.388 poena, 0 morala, 0 vrednosti, 0 principa, 0 empatije, 1 naklon Kini, čestitam ‘Kralju’ Džejms“, napisao je Kanter Fridom.

„Ljudi se razbesne kad govorim istinu, jer sam jedini sportista koji priča istinu. Baš me briga za sponzorstva i ugovore ili prljav novac. Mene ne možete da kupite. Ne očekujte da poštujem tebe i tvoju igru kada ti patike bukvalno prave deca robovi“, dodao je Kanter.

Inače, Džejms je ranije već odbacio te prozivke tvrdeći da „svoju energiju ne troši na nebitne ljude i da Kanter Fridom preko njega pokušava sebi da izgradi ime“.

BONUS VIDEO: Lebron Džejms oborio rekord Džabara po broju postignutih poena u NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar