Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis)

Kad platite hiljade dolara da biste svedočili trenutku za istoriju, onda obično hoćete da ga zabeležite.

Nazirete li problem? Danas nema više one priče „bio sam tamo“, već uglavnom „da, da, snimio sam to i okačio na društvene mreže“. Koliko je stvar ozbiljna, pokazuje i slučaj sa utakmice Los Anđeles Lejkersa i Oklahoma Siti Tandera.

PROČITAJTE JOŠ:

Lebron Džejms je u tom meču ubacio 38 poena i postavio novi poenterski rekord u NBA ligi sa ukupno 39.390 poena u karijeri.

U trenutku dok je obarao rekord Karima Abdul-Džabara iza koša gde je šutirao bilo je podignuto na stotine ruku koje su držale razne uređaje od telefona do fotoaparata i kamera.

Štaviše, pravi viral je postala fotografija koja pokazuje koliko smo kao vrsta zavisni baš od interneta i da se što bolje predstavimo na društvenim mrežama.

Zato se svi smeju nazivajući Fila Najta, čoveka koji sedi ispod koša, inače vlasnika firme „Nike“, i samo gleda i uživa u istorijskom trenutku zovu „Izabranim“.

Svi ostali snimaju ili slikaju, daleko manje njih istinski je proživelo taj trenutak, svakako jedan od većih u dugoj istoriji najjače lige na svetu.

Na račun te fotografije na internetu se već raspredaju razne šale, što ne Tviteru, što na Instagramu i drugim mrežama.

Bilo je i onih koji porede Lebronov šut sa Džordanovim šutem za titulu pre dve i po decenije, s tim što tada nije ni bilo toliko mobilnih telefona koji su mogli da „uhvate trenutak“. Tada je to bio luksuz rezervisan za kamermane, dok su ostali mogli jednostavno da gledaju najjaču košarku na svetu.

BONUS VIDEO: Lebron Džejms oborio rekord Džabara po broju postignutih poena u NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar