Foto: Shutterstock/kovop/Jamie Schwaberow / Getty images / Tim Nwachukwu / Getty images / Li Ying / Xinhua News / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Država biće puna najvećih NBA zvezda za Olimpijske igre u Parizu, javljaju američki mediji.

Amerikanci su na dva Mundobasketa uzastopno prolazili bez medalja, prvo u Kini 2019, a onda i lani u Manili, pa su sada dodatno „nabrijani“ da pokažu šta imaju u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da su njima OI značajnije od Svetskog prvenstva, te da su na Igre uvek dolazili u daleko jačim sastavima i tako će po svoj prilici biti i ovog puta kada je Košarkaški savez SAD objavio širi spisak za Pariz.

Na spisku se za sada nalazi čak 41 ime, ali ako se spomene da se na njemu nalaze Lebron Džejms, Kevin Durent i Stef Kari uz ostale, jasno je koliko je stvar ozbiljna.

Menadžer tima Grent Hil može da menja ekipu u dolazećim mesecima i spisak će se svakako skraćivati, ali nema sumnje da će biti jači nego za neka prethodna okupljanja.

„SAD raspolažu neverovatnim košarkaškim talentom i uzbuđena sam što će mnoge zvezde biti spremne i što su izrazile interesovanje da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama. Privilegija je izabrati tim koji će nas povesti ka cilju još jedanput da stojimo na vrhu olimpijskog podijuma. Ovaj izazovan proces će se završiti narednih meseci i željno iščekujemo početak aktivnosti nacionalnog tima“, rekao je Hil, a preneo Jahu sport.

Na spisku se za sada nalaze: Bem Adebajo, Džeret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Majkal Bridžis, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Kevin Durent, Džoel Embid, Dieron Foks, Pol Džordž, Aron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hirou, Džru Holidej, Brendon Ingram, Čet Holmgren, Kajri Irving, Džeren Džekson Džunior, Lebron Džejms, Kem Džonson, Voker Kesler, Kavaj Lenard, Dejmijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Trej Jang i Derik Vajt.

Embid je u NBA ligi ubacio 70 poena u prethodnoj utakmici, Durent je pogodio za pobedu, Lebron i sa 39 godina igra kao da je bar 15 mlađi, a Džejson Tejtum je lider najboljeg tima lige Boston Seltiksa.

Kajri Irving je uz sve kontroverze koje su ga pratile godinama unazad jedan od najboljih igrača u NBA, baš kao i Dejm Lilard i Džimi Batler, pa će američki tim u Parizu izvesno biti krcat zvezdama kojih nije bilo u Manili.

Tamo su bili Edvards, Rivs, Halibarton i još neki momci kojih ima i na ovom spisku, a razlika je što će tu biti i Gordon, pa postoji mogućnost da Nikola Jokić zaigra protiv svog saigrača iz Denvera u dresu reprezentacija. Isti je slučaj i sa Bogdanom Bogdanovićem pošto Trej Jang konkuriše iz Atlanta Hoksa za dres svog nacionalnog tima, dok je Bogdan jedan od lidera Srbije.

Amerikance će sa klupe predvoditi Stiv Ker, a pomagaće mu Tajron Lu, Mark Fju i Erik Spolstra, a navijači će prvi put moći da vide tim u akciji desetog jula u Las Vegasu na meču sa Kanadom. Košarkaški turnir u Parizu traje od 27. jula do 11. avgusta, a zlato brane upravo Amerikanci.

BONUS VIDEO: Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare