Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Žofre Lovernj, nekadašnji košarkaš Partizana, proteklih dana nije mogao da se posveti svom poslu.

U tome ga je sprečio pozitivan nalaz testa na koronavirus, zbog čega je udaljen iz ekipe Žalgirisa.

PROČITAJTE JOŠ

Francuski reprezentativac je potom podvrgnut novim testovima koji su dali – negativan rezultat.

„Nakon što sam bio pozitivno testiran u sredu, testiran sam negativno u petak i subotu“, naveo je Lovernj.

On je ranije naveo da nije osećao nikakve simptome virusa.

Iz tog razloga se sumnja da je prvobitni test bio lažan, što se već događalo u svetu sporta, najviše u tenisu, ali i u američkom fudbalu, o čemu je govorio kanadski teniser Miloš Raonić.

„Mislim da je 77 igrača u NFL dobilo lažno pozitivne testove zato što su njihovi uzorci išli u laboratoriju u Nju Džersiju. Ni mi nismo daleko od te laboratorije i ne znamo gde idu naši testovi. To je ono što me najviše frustrira iako sam lično pažljiv koliko je to moguće. Nisam siguran koliko je ljudi koji mogu da kažu da se pridržavaju toliko striktnih pravila kao mi. I pored toga sam nervozan jer znam da test može da bude lažno pozitivan. Radiš sve što možeš i na kraju ponovo možeš da budeš kažnjen za greške koje nisi ti napravio“, kaže Raonić

Pored Lovernja, svi iz tabora Žalgirisa su bili negativni na novim testiranjima, ali je uprkos tome njihov meč protiv Nevezisa u nacionalnom šampionatu otkazan.

Žalgiris je odigrao jednu utakmicu bez Lovernja i uspeo da pobedi na gostovanju Himkiju u Evroligi, rezultatom 84:70, a sledeću igraju protiv Crvene zvezde u Beogradu, u sredu od 19.00.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar