Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u ponedeljak 23. novembra od 21 čas u dvorani "Ranko Žeravica", igraju utakmicu 8. kola ABA lige.

Crveno-beli su odlično startovali u regionalnom takmičenju, imaju svih sedam pobeda i na čelu su tabele, tako da se pobeda i u duelu sa večitim rivalom nameće kao imperativ.

PROČITAJTE JOŠ:

Želje neće manjkati, ali pitanje je koliko su izabranici trenera Saše Obradovića, posle serije teških utakmica, sačuvali energije za duel sa Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ: Obradović: Derbi je za mnoge sud, za mene nije

„Ovo je specifična utakmica koja ima svoju težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima se igra. Ove nedelje izlazimo iz vrlo teške serije utakmica u kojoj smo odigrali već sedam mečeva za praktično 15 dana, sada nam predstoji derbi“, kaže kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

On kaže da nema nikakvih tajni između dva tima i da je svestan težine predstojećeg zadatka.

„Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koja igra dobro, koji je upisao nekoliko važnih pobeda, i  sigurno u dobrom raspoloženju očekuje ovaj meč. Dobro se poznajemo, imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način: Pre svega čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se dogovora“, rekao je kapiten Crvene zvezde.

Neće imati mnlogo vremena za odmor ni posle derbija jer ih već u četvrtak, 26. novembra očekuje meč 11.kola Evrolige sa Anadolu Efesom u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar