Foto: Tanjug/

Jedan od najboljih visokih igrača u NBA odlučio da kaže zbogom profesionalnom igranju košarke

Čuveni NBA košarkaš Lamarkus Oldridž odlučio je da završi profesionalnu igračku karijeru, iako se pominjalo da bi ove sezone mogao da pojača Dalas Maverikse, tim za koji nastupa Luka Dončić.

Oldridževu karijeru obeležili su problemi sa zdravljem, pa je prvi put penziju morao da objavi 2021. godine kada je imao probleme sa srcem. Ipak, uspeo je da se oporavi i ponovo je zaigrao za Bruklin.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošle sezone je završio saradnju sa Netsima, nije odmah pronašao novi angažman, ali se protekle zime pričalo da bi mogao u Dalas. Ipak, do te saradnje nije došlo, pa je Lamarkus odlučio da je vreme za penziju, ovoga puta ozbiljno, jer ima 37 godina.

„Zahvalan sam za sve uspomene, porodicu i prijatelje koje sam stekao tokom karijere. Bila je ovo neverovatna vožnja, uživao sam u svakom minutu“, napisao je Oldridž.

Jedan od najboljih visokih igrača u ligi karijeru je započeo 2006. godine, kada su ga posle koledža angažovali Čikago Bulsi kao drugog pika na draftu. Nakon toga odmah je prepušten Portlandu, a nakon devet godina u dresu Trejlblejzersa preselio se u San Antonio.

Prosek od 20 poena je imao tokom sedam sezona, dok je tokom dve prosečna vrednost njegovih parametara bila dabl-dabl – više od 20 poena i preko 10 skokova.

Čak sedam puta je bio na Ol-staru, dva puta je biran u drugu najbolju petorku lige, ali nikada nije osvojio NBA titulu.

BONUS VIDEO Sombor i Jokic – posebna veza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar