Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Svi znaju za Satoranskog i Veselija kao najveće pretnje u dresu Češke, a za rivala Srbije u 2. kolu D grupe igra i Vit Krejči iz Oklahoma Siti Tandera.

Grafika: Slađana Đermanović

Reprezentacija Češke može da se pohvali NBA asom, koji je u najjačoj ligi na svetu saigrač sa našim Aleksejem Pokuševskim.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam se još čuo sa njim, ali bih mogao to da uradim, ako ima neke informacije za skauting igrača (smeh). Čeka nas nova utakmica za koju moramo da se pripremimo“, rekao je Krejči koji je za Oklahomu prosečno beležio skoro šest poena i tri asistencije na 30 utakmica.

Česi su neočekivano lako poraženi na startu Evrobasketa od Poljske sa 98:84.

„Ovo je samo košarka, novi meč nas čeka za manje od 24 časa. Moramo da sednemo, da pogledamo video ove utakmice i vidimo šta je to pošlo naopako. Nemamo mnogo vremena da razmišljamo“.

Košarkaši Srbije će na megdan domaćinu od 17.30 u rasprodatoj O2 areni.

Foto: FIBA

„Dosta je NBA igrača za koje moramo da se spremimo, da budemo čvrsti, a pre toga da uočimo greške koje smo pravili kod rotacija“.

Krejči se, naravno, posebno osvrnuo na Nikolu Jokića i to što će igrati pred punim tribinama.

„Biće sjajno igrati pred toliko navijača. Što se igre Srbije tiče, očigledno da svaki napad ide preko Nikole Jokića, ali ako on možda ne igra dobro, imate još šest igrača koji će ga zameniti. Jedva čekamo taj izazov protiv teškog protivnika“, zaključio je košarkaš Oklahome.

Orlovi“ su između dve uvodne utakmice imali tek 16 sati da se iole odmore i pripreme, ali žele i drugi trijumf pred pauzu koja je u nedelju za grupu D.

GRUPA D, 2. kolo

Finska – Poljska 14.00

Češka – Srbija 17.30

Holandija – Izrael 21.00

BONUS VIDEO Najzanimljiviji momenti sa meča Srbija – Holandija 100:76

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar