Foto: Tanjug/AP Photo/Elise Amendola

Legendarni Deni Ejndž, jedini čovek u istoriji Boston seltiksa koji je osvojio šampionsku titulu i kao igrač i kao generalni menadžer, odlučio je da se povuče sa mesta predsednika košarkaških operacija.

PROČITAJTE JOŠ...

Boston je u prvom kolu plej-ofa doživeo sva četiri poraza od Bruklin Netsa, pa je odmah po završetku četvrtog meča bilo jasno da ih očekuju velike promene, što je i potvrđeno par sati kasnije.

Prva promena je došla na vrhu, pošto je 62-godišnji Ejndž doneo odluku da se povuče, što je povuklo još neke promene u ekipi. Tako je dosadašnji trener Bred Stivens promovisan na Ejndžovo mesto, a Boston će prvi put nakon osam godina morati da potraži novog trenera.

Ejndž je za 18 godina na čelu Bostona ekipu odveo do 15 nastupa u plej-ofu, sedam finala koferencije Istoka, dva finala uz jednu osvojenu titulu.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Odmah potom, počela su da isplivavaju i prva imena među kandidatima koji bi mogli da sednu na klupu Seltiksa, a trenutni lideri su pomoćni trener Los Anđeles Lejkersa Džejson Kid, te nekadašnji trener Atlanta Houksa Lojda Pirsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar