Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Đordi Bertomeu neće više biti prvi čovek Evrolige, jer su mu klubovi-akcionari izglasali nepoverenje.

PROČITAJTE JOŠ

Bertomeu će 30. juna 2022, posle 22 godine, napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige, odnosno prvog čoveka, odlučili su akcionari.

Na sastanku 11 klubova (Efes, Baskonija, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Armani, Olimpijakos, PAO, Real, Žalgiris, plus Asvel i Bajern), u čijem je vlasništvu najvažnije košarkaško klupsko takmičenje, glasalo se 6-5 za smenu španskog operativca.

Odnosno, Bertomeuu ističe mandat u junu sledeće godine, što ujedno znači i kraj jedne epohe Evrolige, pa mu nije izglasan produžetak mandata.

Kako prenose kolege dobro upoznate u košarkaška dešavanja, za njegovu smenu odnosno da ne ostane više na čelu Evrolige, glasali su Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Žalgiris, Armani Milano i CSKA Moskva.

Još ranije su Real, Barselona i Baskonija rekli da će ostati uz španskog advokata, za ostanak su bili i Efes i Fenerbahče, dakle svi španski i turski klubovi, dok Asvel i Bajern (kao poslednji nosioci licenci) nisu imali pravo odlučivanja na ovom nivou.

Odlazak Bertomeua je još samo jedan pokazatelj potresnog stanja u evropskoj klupskoj košarci… Rat sa FIBA je previše uzeo maha i nemogućnost da se dogovore FIBA i Evroliga, pa se pojavila mogućnost i da se NBA uključi, da li kao pomiritelj ili formiranjem posebne divizije na Starom kontinentu, moglo bi uskoro da bude poznato.

BONUS VIDEO Smailagić pomogao dečaku da „zakuca“ u Pioniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar