Mitrović i Vlahović; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dušan Vlahović svakako može od svoje plate da kupi jednu loptu, ali što bi to radio kad po tradiciji može da je posle het-trika, na primer Speciji, jednostavno odnese kući. Valjda je isto razmišljao i Aleksandar Mitrović, pa ni on nije štedeo mrežu Vest Bromvič Albiona i napunio je sa tri gola.

PROČITAJTE JOŠ

Napadači Srbije u ovoj sezoni zajedno su postigli 26 golova. Više nego dovoljno da Portugalci malo razmisle o opasnosti koja im preti u novembarskim završnim akcijama za plasman na Mundijal 2022. u Kataru.

Kod Vlahovića se iz meča u meč vidi da ne okleva ni sekund. Razvija onaj pravi napadački instinkt i puca iz svih pozicija, čim se ukaže malo prostora.

Protiv Specije smo to videli i mimo datih golova. Kada se okrene, možda nije u idealnoj poziciji, ali opali sa dvadesetak metara, pa neka se golman pita šta ga je snašlo.

Ivan Provedel, golman Specije je mogao samo da se nervira, jer i kada on odbrani dobro, Vlahović opet uđe u šansu i zatrese mu mrežu.

Saponara odigra petom, Odriozola produži za Dušana, a ovaj „mrtav ‘ladan“ reši akciju pored Kelvina Amijana i Provedel može samo da diže ruke u besu.

Mnogo napadača bi zakomplikovalo sa igračem ispred sebe, probalo bi da dribla, došlo bi do udvajanja i „ode mast u propast“.

Dušan je sada pri vrhu liste strelaca u Seriji A sa osam golova i jednom asistencijom. Uspešniji od njega je samo Čiro Imobile sa devet golova i dve asistencije i Đovani Simeone sa jednom asistencijom više od Vlahovića.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Treba napomenuti da je Fjorentina do juče grcala na tabeli i razbijala glavu boreći se da ostane sigurna u eliti, a sada je na bod od četvrtog mesta koje je vodi ka Ligi šampiona.

Veliki deo zasluge za to je i Vlahovićeva forma. Isto je i sa Mitrovićem i Fulamom.

Mitrogol je svoju fudbalsku „Meku“ na neki način našao u Čempionšipu, jer nije isto kad imate veziste koji mogu da vas hrane loptama u slabijoj ligi i kada to radite u jačoj.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (PROMO)

Njemu se spočitava da u Premijer ligi ne daje dovoljan doprinos, a u Čempionšipu izgara. Logično. Ne može sam da igra kad su u Premijer ligi ekipe nabijene kvalitetom na više pozicija.

Ako vam „pakere“ zatvaraju jače ekipe, a svedoci smo da je Fulam uvek bio pri dnu Premijer lige poslednjih godina, kada bi je igrao, onda ne možete mnogo toga da učinite.

Čovek treba da bude Brazilac Ronaldo da bi sam rešavao akcije, ulazio u šanse i tako davao golove. Čovek-orkestar. Pa ne ide to tako u Engleskoj.

Zato je Mitrović ove sezone već stigao do 18 golova, a prošle godine smo se pitali zašto ne igra i šta je u glavi Skota Parkera, tadašnjeg menadžera „kotidžersa“.

Mitrogol je bio najbolji igrač kola za vikend i samo je nastavio protiv Vest Bromvič Albiona ono što je počeo sredinom oktobra protiv Kvins Park Rendžersa.

Foto: EPA-EFE/Frank Augstein

Njima je spakovao dva gola, jedan je dao Kardifu, pa dva Notingemu i sada tri Vest Bromviču, a krajem septembra je imao i het-trik protiv Svonsija.

Ukratko, igra u vrhunskoj formi. Ostaće verovatno pitanje da li bi se, i kako snašao, kada bi igrao u nekom jačem klubu od Fulama.

Dokazao je da može da se snađe veoma dobro u takvom timu igrajući za Srbiju. Posebno pred ono što nas čeka u novembru protiv Portugala.

A čeka nas ključna borba za direktan plasman na Mundijal u Kataru. Igramo u gostima kod Portugalaca 14. novembra, a ako je odbrana Srbije i slabija strana, onda bar možemo da se nadamo moćnom napadu.

Još ako znamo da Filip Kostić igra na krilu veoma dobro i da je Bajernu dao gol i asistirao za još jedan početkom oktobra, pa i protiv Lajpciga pre dva dana namestio jedan, to svakako ohrabruje.

Međutim, čak i kada imate dobra krila, ništa vam to ne znači ako nemate momke koji će da rešavaju akcije. Fjorentina ima jednog, Fulam ima jednog – a Srbija ima dvojicu! Nama se čini da su tu svi na dobitku i verujemo da to može da se potvrdi nauštrb Portugalaca za dve nedelje.

A GRUPA

Srbija 7 5 2 0 16:8 17
Portugal 6 5 1 0 16:4 16
Luksemburg 6 2 0 4 5:14 6
Irska 6 1 2 3 8:8 5
Azerbejdžan 7 0 1 6 4:15 1

BONUS VIDEO Treći gol Mitrovića i het-trik za Fulam protiv VBA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar