Nove šampionke Evrope, košarkašice Srbije, stigle su u Beograd iz Valensije sa peharom i zlatnim medaljama.

PROČITAJTE JOŠ

Čudesne devojke predvođene selektorkom Marinom Maljković došle su u svom stilu – nasmejane uz neverovatnu energiju kojom zrače.

Košarkašice Srbije su na putu do trona ostvarile svih šest pobeda i vreme je da radost podele i sa narodom koji su obradovali četvrtom medaljom za poslednjih šest godina.

Pala je Francuska (63:54) u finalu, Sonja Vasić je zasluženo MVP, a sve zajedno su primer svima kako se igra za reprezentaciju.

Dva puta evropske prvakinje (2015. i 2021), osvajačice olimpijske bronze u Riju 2016. i vlasnice evropske bronze iz Beograda 2019.

Ove devojke na najlepši način pišu istoriju srpske ženske košarke…

Navijači su ranije stigli na aerodrom i sačekali devojke koje su u 14.50 sletele na aerodrom „Nikola Tesla“.

Veliki broj navijača, ali i članova porodica šampionki strpljivo je sačekao da naše heroine stignu u Beograd. Najpre ih je sačekao glasni aplauz, a onda je usledio pozdrav sa najbližima.

Nakon dve nedelje u izuzetno teškim uslovima, sa limitiranim kretanjem u Valensiji, naše igračice su konačno mogle da vide najbliže.

Brojne navijačice su stigle i u dresovima Srbije, pa su tražile autograme naših najboljih igračica.

U jednom trenutku su Butulija, Nevena Jovanović i Tina Krajišnik zaplakale od sreće, što možete videti i na fotografijama koje smo pripremili za vas.

Zaista sjajne slike stižu iz srpske prestonice, a naše devojke blistaju sa cvećem u rukama.

Ana Dabović nije skrivala osmeh sa lica.

„Nimalo nisam umorna, u avionu sam malo osetila umor, to se desi samo pet minuta. Želim samo da slavim, da uživam, ne želim da spavam, da budem srećna. Bilo je lepo slavlje, ujedno smo slavile i medalju i što smo mogle da se opustimo. Dve nedelje nismo izašle iz hotela, mislim da će kruna biti večeras.“

docek kosarkasica
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Govorila je selektora Marina Maljković da su se devojke praktično našle u zatvoru, ali Ana ističe koje su stvari donele novo zlato.

„Nije zatvor doneo medalju, već rad, sloga, nesebičnost, tim i ogromna ljubav dok se igra za Srbiju. Ogromna želja i odgovornost da se usreći narod u Srbiji i nadam se da smo u tome uspele“, rekla je Ana Dabović.

Nevena Jovanović još uvek ne veruje šta se desilo.

„Još uvek nismo svesne, zbog neprespavanih noći. Taj podatak sam skoro pročitala, ali četiri medalje u šest godina… Drago mi je da sam deo ove ekipe i nadam se da ćemo da nastavimo da pravimo ovakve rezultate.

Kako je izgledao doček srpskih kraljica pogledajte u galeriji koju smo pripremili za vas. Naše devojke su veoma emotivno doživele povratak u Srbiju za zlatom, a dočekao ih je veliki broj navijača i članova porodice.

docek kosarkasica docek kosarkasica
docek kosarkasica docek kosarkasica
docek kosarkasica docek kosarkasica

Ivon Anderson sijala je od zadovoljstva.

„Ovo je neverovatno, želela sam da uradim nešto veliko, ovo je bio moj san. Želela sam to tako jako“, rekla je Anderson.

Pojasnila je i da nije očekivala da će biti ovoliko ljudi na aerodromu.

„Jako sam ponosna na nas, kada smo pobedili Španiju pomislili smo možda možemo. Posle Belgije smo bile srećne, mislim da smo pokazali da možemo da pobedimo i da želimo da uradimo ovako nešto, ali je to neverovatno. Nisam očekivala toliko ljudi, saigračice su mi rekle ‘Moramo da se držimo zajedno’. Daću sve što imam da pokažem zemlju na pravi način, osvojili smo zlato, nadam se da su svi ponosni“, rekla je Anderson, a onda i zapevala himnu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jelena Bruks je govorila o tome kada je počela da veruje da devojke mogu da osvoje pehar.

„Izuzetno teške utakmice, izuzetno teški protivnici. Posle Španije smo verovale da bismo mogli da ovaj trofej vratimo u Beograd. Možda je lepše da ostane tako, da imamo zlato oko vrata. Završavam reprezentativnu karijeru, želim da uživam da mi bude stvarno lepo kada završim.“

Bila je sjajno raspoložena.

„Sinoć sam spavala sa njim i dok ga ne predam Savezu ostaje sa mnom“, rekla je Bruks uz osmeh.

Foto: Privatna arhiva

Govorio je Đorđe Krajišnik, suprug Tine o svemu.

„Sada su velika očekivanja, retko ko je verovao da mogu da dođu do kraja. Lično, da se ne hvalim, od starta sam verovao da će da pobede i Španiju, Belgiju, Francusku. Za Španiju – imamo taj mentalitet i morali smo da dobijemo, za Francuze – oni imaju strah od nas. Za Belgiju i Francusku niko nije navikao da igra 40 minuta presinga, da vas neko bije, kako da to skautiraš“, rekao je Đorđe Krajišnik.

Objasnio je i kako je reagovala Tina i sa kakvim se sve problemima nosila u karijeri.

„Prezadovoljna je, imala je mnogo povreda, a to niko ne zna. Mnogo puta je odbijala reprezentaciju jer nije mogla da igra, imala je povredu prednjih ukrštenih ligamenata, pa prednjih ukrštenih ligamenata, pa mononukleoza, pa jedna, pa druga peta, posle svake  operacije traje šest meseci oporavak. Bilo je dva, tri perioda kada je razmišljala da kaže dosta je, da stane malo. Tu sam ja malo pogurao, sad mi je puno srce, ne znam šta da kažem. Čuli smo se sinoć, pustio sam je da uživa, živela je za taj trenutak, verovala je, ali ne znam kako da kažem.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare