Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Australiji, od 21 sat igra protiv selekcije Južne Koreje.

U Beogradu, Osaki i Vašington počinju kvalifikacioni turniri za Svetsko prvenstvo u Australiji (22. septembar – 1. oktobar), a košarkašice Srbije, šampionke Evrope, takmičiće se u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa selektorke Marine Maljković će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila. Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije iz naše grupe uz Australiju, koja je automatski na Mundobasketu kao domaćin.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru predstavljati: Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Ðorđević.

„Veoma smo srećne što smo mi organizatori turnira. Navijači mogu da nam pomognu, jer možemo da osetimo njihovu energiju. Igrale smo već jedan kvalifikacioni turnir u Beogradu, pre dve godine, za Olimpijske igre. Tada je bila sjajna atmosfera i nadam se da ćemo i ovoga puta ostvariti naš cilj. Ovo je nova situacija za nas i imamo potpuno poverenje u stručni štab, a mi kao igračice možemo samo da pratimo i izvršavamo ono što se od nas traži. Teška je situacija, jer nismo imale dovoljno vremena da se pripremimo, kompletirale smo tim tek pre tri dana. Ovo je veliki izazov za nas i znamo šta znači kvalifikovati se na Svetsko prvenstvo, gde se borite protiv najboljih na svetu“, istakla je kapiten Tina Krajišnik.

Foto: KSS

Košarkašice Srbije prvi meč igraće ovog četvrtka od 21 sat protiv Koreje, dok su preostala dva duela protiv Australije u subotu i Brazila u nedelju u istom terminu. Direktan prenos utakmica je na Sport Klubu 1.

„Koreja ima novog trenera, ima novi tim. Imale su neke neverovatne trenutke na Azijskom kupu koji smo pratili. I mi smo drugačiji tim, tim u izgradnji. U srpskoj košarci postoji tradicija u kreiranju. Jednom možete da kreirate uspeh, ali naša reprezentacija je već krenula u novi ciklus izgradnje. To je ključni trenutak i zato sam odlučila da ostanem na klupi Srbije, jer želim da ponovo izgradim uspeh, kao mnogi poznati treneri koji su to uradili u prošlosti – na primer Ranko Žeravica, čije ime nosi dvorana u kojoj ćemo igrati. To su bili veliki graditelji i ljudi koji su ulazili u nove cikluse izgradnje srpske košarke. Želim da istaknem da je naš lider ovoga puta tim, kao najjača moguća snaga koju imamo u ovom trenutku. Sto odsto sam sigurna da je tim taj koji donosi pobede. Tako je uvek sa mnom i mojim košarkaškim sistemom. Mi smo u ekipnom sportu i uvek želim da imam snagu tima, snagu grupe. Tako biram igračice, tako biram saradnike. Želim da ova grupa bude jak tim“, zaključila je Marina Maljković.

U Beogradu se igraju i mečevi grupe u kojoj su Francuska, Kina, Mali i Nigerija. Preostala dva turnira igraju se u Osaki i Vašingtonu. Titulu brani reprezentacija SAD, neprikosnovene Amerikanke su 10. puta bile šampionke sveta.

BONUS VIDEO Tina Krajišnik: Mi smo padale od umora, a Francuskinje na plaži – znala sam da ih dobijamo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar