Nikola Jokić, Košarkaška reprezentacija Srbije Beograd
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Uvek je večito pitanje - šta se dešava iza kulisa?

Košarkaši Srbije savladali su Grčku sa 100:94 u kvalifikacijama za Mundobasket, a čitava javnost sa nestrpljenjem čeka da ponovo gleda miljenike nacije.

PROČITAJTE JOŠ

U nedelju od 19.00 je zakazan duel sa Turskom, a sve ono što se dešava van parketa dovoljno svedoči o tome kakva je atmosfera u nacionalnom timu. Bolja nije mogla da bude!

Košarkaši su imali vremena da se opuste, da se provedu, ali i da vredno treniraju. Košarkaška filozofija Svetislava Pešića se bazira na disciplini, ali je u pripremi barem podjednako bitna dobra zabava.

Videli smo da su u Staroj Pazovi imali jedan izlazak, snimljeni su i u Beogradu, ali je mnogo važnije kakva je sama atmosfera među igračima.

Jedan snimak pokazuje to najbolje. Neposredno pre nego što su trebali da izađu pred prepune tribine Beogradske arene (19.150 gledalaca) srpski košarkaši su se okupili na jednom mestu. Nastao je tada ovaj snimak.

Usledilo je standardno pitanje „Ko je najbolji?“ i odgovor zbog kog su se mnogi naježili „Srbija“. Glasno su zaurlali igrači i pokazali da su silno motivisani da pokažu sve što znaju.

Uostalom tokom svakog trenutka utakmice bilo je jasno da je komunikacija odlična. Pričali su između sebe tokom susreta, razmenjivali savete i smernice i pomno pratili uputstva Svetislava Pešića.

Da je zajedništvo već sada izgrađeno videlo i po tome što su nakon meča svi poručili kako po scenariju da im je drago što su slavili, ali da se svi nadaju da će Vasilije Micić biti dobro (našao se u avionu za Tursku).

U jednom trenutku je kamera u Sloveniji uhvatila kako Nikola Jokić i Dejan Davidovac razgovaraju o tome šta je trebalo uraditi u napadu pre toga. Vreme često provode zajedno, pa i ne čudi što su uvek nasmejani nakon što završe veliki cilj.

Sada je cilj bez ikakve dileme medalja na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra. Ipak, prvo bi trebalo savladati Tursku na neugodnom gostovanju.

BONUS VIDEO Trojka Jokića preko Janisa, „Sombor šafl“ u Areni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar