Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Košarkaški klubovi u Srbiji danas su dobili finansijsku pomoć države, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza.

PROČITAJTE JOŠ

„Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID ‒ 19 izazvane virusom SARS‒CoV‒2, a koja uključuje finansijsku pomoć i košarkaškim klubovima.

Realizacija pomoći Vlade Republike Srbije ostvarena je preko Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Кošarkaškog saveza Srbije.

Danas su svi klubovi kojima je namenjena ova pomoć dobili sredstva sa uputstvom za pravdanje istih.

Кao odgovorna organizacija, Кošarkaški savez Srbije se u svoje ime i ime klubova zahvaljuje Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, na ogromnoj podršci našim klubovima“, piše na sajtu saveza, ali ne piše i koliko novca su definitivno dobili klubovi, iako im je svaka pomoć u ovoj situaciji sigurno dobrodošla.

Nezvanično, klubovi Košarkaške lige Srbije dobili su po 5,5 miliona dinara, a klubovi Druge lige po milion dinara. Predsednik Aleksanadr Vučić je najavio da će pomoć Partizanu i Crvenoj Zvezdi biti između 500.000 i milion evra.

„Svesni smo da će klubovi racionalnom upotrebom sredstava podići nivo rada i kvalitet našeg najtrofejnijeg i nacionalnog sporta.

Кošarkaški savez je, takođe, uputio pomoć klubovima u visini rate dela članarine koji pripada Кošarkaškom savezu Srbije, a koja nije zanemarujuća.

To je još jedna u nizu akcija kojom Кošarkaški savez pomaže svoje klubove.

Nakon podele lopti svim klubovima seniorskih rangova takmičenja i Кvalitetnih liga mlađih kategorija КSS, finasiranja direktnih prenosa Prve ženske lige Srbije i Druge Muške lige Srbije, isplate troškova službenih lica, Кošarkaški savez Srbije će ove godine finasirati i kompletne putne troškove klubova Roda juniorske lige Srbije, Triglav kadetske lige i Triglav lige za kadetkinje, kao i nabavku sportske opreme za klubove učesnike pomenutih takmičenja mlađih kategorija“, pišpe u saopštenju KSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare