Foto: Youtube/printscreen

Sjajan meč u Atlanti u režiji Janga i Bogdanovića sa jedne i Durenta i Irvinga sa druge strane.

Košarkaši Atlante pobedili su Bruklin u neverovatnom meču rezultatom 122:115.

Atlanta je vodila tokom čitavog susreta, ali je u završnici umalo prosula pobedu pod naletom sjajnog Durenta koji je na nešto više od dva minuta do kraja doveo svoj tim na poen zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je Bogdanović uzeo loptu u sledećem napadu i posle odličnog driblinga i prodora iz teške pozicije poluhorogom postigao poene kojim je meč prelomljen. Do kraja je stvar u svoje ruke uzeo Trej Jang i Atlanta je mogla da slavi pobedu.

Srpski košarkaš nije imao svoje napadačko veče pošto je meč završio sa samo osam poena, jednim skokom i dve asistencija a iz igre je pogodio samo tri puta iz devet pokušaja.

Izoostalo je njegovo glavno oružje jer je trojke šutirao 0/6, a pored pomenutih poena iz prodora, u prvom poluvremenu je u jednom trenutku sve podigao na noge kada je ukrao loptu i lepo asistirao za tri poena.

Najbolji u Atlanti je bio Jang sa 36 poena, 10 asistencija i šest skokova, a dabl-dabl je imao i Hanter sa 16 poena i 10 skokova, dok su dvocifreni bili i Galinari sa 15 i Luvavu sa 11.

U ekipi Netsa je dominirao nestvarni Durent sa 55 poena, sedam skokova i tri asistencije. Trojke je šutirao 8/10, a iz igre ukupno 19 od 28.

Odličnu podršku je imao od Kajrija Irvinga koji je imao 31 poen i šest asistencija uz slabe procente jer je šutirao 12/32.

Njih dvojica su kombinovano postigli 86 poena i yeli 60 [uteva, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi inspirisani domaćin.

Atlanta je ovom pobedom izbila na osmo mesto na Istoku koje garantuje dve šanse u plej-in turniru da se ekipa dočepa plej-ofa, a sedmoplasirani Klivlend im beži dve pobede.

Bruklin je porazom pao na deseto mesto sa pobedom manje od Atlante, aisti skor ima i Šarlot pa će do kraja u poslednje četiri utakmice da se vodi velika borba za pozicije na dodatnom turniru za ulazak u doigravanje.

U pobedi Golden stejta protiv Jute od 11:107, Bjelica je postigao tri poena uz tri skoka i jednu aistenciju. Sjajno je odigrao Klej Tompson sa 36 poena uz pratnju Džordana Pula sa 31, ok je 17 postigao Ensru Vigins.

U redovima Jute su najbolji bili Konli i Mičel sa po 26 poena, dok je Bogdanovi ubacio 17.

Majami je u okršaju za vrh Istoka kao gost pobedio Čikago rezultatom 127:109. Odličan je bio Batler sa 22 poena, apratili su ga Hero i Lauri sa po 19 i Adebajo sa 16, dok je kod Čikaga briljirao Lavin sa 33 i Derozan sa 26 poena. Vučevičj je zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova.

NBA rezultati

Atlanta – Bruklin 122:115

Čikago – Majami 109:127

Golden Stejt – Juta 11:107

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Najbolji momenti meča između slaska i Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar