Kongres evroligaških trenera zakazan za 18. jun

Podeli:
Zeljko Obradovic
Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Odbor evroligaških trenera je objavio da će 18. juna u Beleku biti održan Kongres evroligaških trenera.

Kako se navodi, taj susret dolazi posle Klinike evroligaških trenera održane prošle godine u Badaloni, kojoj su prisustvovali učesnici iz 38 zemlja sveta.

Predsednik Odbora Željko Obradović je istakao da je cilj edukacija budućih trenera i prenošenje vrednosti koje treba da zastupa evroligaški trener.

„Prenošenje znanja je dvosmerna ulica. I mi želimo da se uključimo u konverzacije sa trenerima širom sveta“, rekao je Obradović.

Potpredsednik Odbora Pablo Laso je istakao da je jedan od ciljeva stvaranje zajednice kroz komunikaciju sa trenerskim udruženjima širom sveta.

„S tim u vezi, sa zadovoljstvom mogu da kažem da ćemo sarađivati sa Udruženjem trenera iz Turske u organizaciji predstojećeg Kongresa“, istakao je Laso.

Kako je najavljeno na Kongresu će biti organizovane panel diskusije na različite teme, poput motivacije i takmičarske psihologije, vođstva grupe i dinamike rada u grupi.

„Od 19. do 21. juna biće organizovana predavanja na kojima će šest trenera diskutovati o temama u vezi sa odbranom i napadom“, zaključuje se.