Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO CORIBS

Sećanje na neku drugu epohu.

Luk Volton, pomoćni trener Klivlend Kavalirsa, podelio je veoma zanimljivu anegdotu iz perioda kada je nastupao za Los Anđeles Lejkerse.

PROČITAJTE JOŠ...

Volton je u dresu tima iz „grada anđela“ proveo devet sezona (2003. do 2012), pre nego što je stigao u Ohajo i u Kavalirsima okončao karijeru. Za to vreme delio je svlačionicu sa dvojicom igrača koji su obeležili istoriju NBA lige, Šakilom O’Nilom i Kobijem Brajantom.

Sa O’Nilom je u ekipi proveo dve sezone, i to svoje prve otkako je draftovan, dok je pored Brajanta igrao sve do svog odlaska u Klivlend, i bio jedan od igrača koji su imali veliki doprinos u osvojenim titulama 2009. i 2010. godine.

Prva Voltonova anegdota dogodila se u periodu kada je bio ruki, a glavni akter je Kobi:

„Sećam se svoje ruki sezone. On i Šek su ovo mnogo voleli da rade rukijima, ali i mladim igračima. Došao sam na trening malo pijan. Osećao sam se dobro, ali su mogli da namirišu alkohol. Kobi je ostatku tima rekao da niko nema prava da mi pomogne u odbrani, i da ću ga čuvati čitav trening. Prvo sam se nasmejao i pomislio „Oh, ovo je zabavno“, ali u Kobijevom mozgu ovo je više značilo „Namirisao sam slabost i uništiću te.“ Naučio me je lekciju, mislim da mi je ubacio 70 poena na treningu tog dana, a ma koliko da sam molio za pomoć, niko od saigrača nije želeo da pomogne. Njegovu etiku neću zaboraviti nikada“, rekao je Volton.

Takođe, podelio je i priču sa Šakilom O’Nilom:

„Šek je to isto uradio jedan dan. Da, naterao me je da ga čuvam. Pokušavao sam da ga fauliram, ali mi je rekao da će, ako nastavim, da me udari, pa sam prestao. I nije bilo fer, osećao sam se kao dete koje pokušava da igra igru odraslih“, otkrio je Volton za „ClutchPoints“.

BONUS VIDEO Legendarni Kobi Brajant

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar