Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savaldali su Čikago Bulse rezultatom 130:127.

PROČITAJTE JOŠ...

Klipersi su bolje otvorili meč, i preko Zeka Lavina stigli do 12 poena viška, 19:7. Sjajan je u tim momentima bio i Kobi Vajt, koji je za pola prve četvrtine imao četiri asistencije.

Nisu Bulsi uspeli dugo da zadrže prednost pošto su Serž Ibaka, Pol Džordž i Kavaj Lenard primakli Kliperse na 20:17, ali je usledila nova sjajna serija gostiju, pa su trojkom Vilijamsa nakon pete asistencije Vajta na 45 sekundi pre kraja prve četvrtine stigli do 30:19, a trojkom Pola Džordža postavljen je i rezultat prve deonice, 31:22.

Malo po malo Klipersi su u drugoj četvrtini „topili“ vođstvo Čikaga, a potom trojkama Morisa i Lenarda stigli do minusa od jednog poena, 47:46. Odbili su Bulsi ovaj nalet Klipersa, otišli trojkom Levina na „+7“, i tu prednost zadržali do kraja poluvremena.

Na svaki pokušaj Klipersa da se približe Bulsi bi imali odgovor, sve do polovine treće deonice, kada se raspucao Lenard. Prethodno, trojke su pogađali Beverli i Džordž za Kliperse, odnosno Lavin za Bulse, a Kavaj je nakon dve vezane doneo svom timu vođstvo 83:80.

Igralo se koš za koš, Bulsi su uspeli da dođu do prednosti 94:90, ali je Vilijams pogotkom na 12 sekundi pre kraja treće četvrtine doneo egal, 94:94.

Bulsima je u tom trenutku stao šut, sa druge strane Moris i Vilijams su bili precizni za tri poena, pa je Los Anđeles došao do šest poena razlike (109:103), ali su Lavin i Templ uspeli da na 3:03 pre kraja meča donesu novi preokret, 119:118.

Radost je potrajala kratko, pošto je na 2:30 pre kraja meča Batum pogodio trojku uz faul Janga, pogodio dodatno slobodno bacanje, a Lenard na 56 sekundi pre kraja polaganjem doneo sedam poena viška Klipersima.

Srećom po ljubitelje košarke, nakon tih poena Temple je izgubio ravnotežu i naslonio mu se na nogu, zbog čega je najbolji pojedinac Klipersa na momenat uplašio sve u hali uhvativši se za nogu. Ipak, nastavio je meč, a njegova ekipa uspela da u penal-završnici odbrani stečeno vođstvo i dođe do važne pobede.

Kliperse je predvodio Lenard sa 35 poena, Džordž je ubacio 28 a Vilijams 21. Sa druge strane, sjajan je bio Levin sa 45 poena.

NBA

Rezultati

Detroit – Juta 86:96

LA Klipers – Čikago 130:127

00.00 Bruklin – Oklahoma

00.00 Njujork – Denver

1.00 Hjuston – LA Lejkers

2.00 Minesota – San Antonio

2.30 Golden Stejt – Toronto

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar