Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson vraća se na parket posle preduge pauze zbog povreda, objavio je njegov klub.

Jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige zaigraće protiv Klivlend Kavalirsa (nedelja na ponedeljak 2.30 h), a koliko je dugo odsustvovao, svedoči i činjenica da je reč o skoro tri godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Da, dobro ste pročitali. Prema podacima „StatMuse-a“, Tompson je propustio čak 941 dan, što se upoređuje sa time da sada već velika zvezda Dža Morant nije ni bio u ligi.

„Mrzim da koristim tu frazu ‘jedva čekam’ jer volim da živim u sadašnjosti, ali stvarno ne mogu da dočekam da igram pred našim navijačima ponovo. Stvarno, zaista uživam u tome što sam deo Voriorsa“, rekao je Tompson.

Iz njegovog kluba su poručili da je čekanju kraj, ali je pitanje koliko će protiv Klivlenda dobiti šanse da igra.

Voriorsi, koji ove sezone podsećaju na one „stare“ iz dana kada su osvajali titule i harali NBA ligom, dobijaju značajno pojačanje u spoljnoj liniji, pa će Stef Kari biti rasterećen povratkom svog drugog „Spleš bradera“.

Podsećamo, Tompson je imao prvo povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena, na šta se nadovezala još jedna od dve najteže povrede u sportu – kidanje Ahilove tetive.

Klej je pokidao ligamente tokom finala u sezoni 2018/2019, pa je propustio čitavu sezonu 2019/2020, da bi u novembru 2020. pre sezone, pokidao Ahilovu tetivu.

BONUS VIDEO: Radonjića nasmejalo pitanje o „kletvi“, otkrio kako bira igrače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar