Đoković i Pospišil na utakmici Zvezde i Barselone, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vasek Pospišil, kanadski teniser i najbliži saradnik Novaka Đokovića iz organizacije PTPA, ukazao je na činjenicu koja zaista zabrinjava.

Četiri dana su prošla otkako je Novak zadržan na aerodromu Tulamarin u Melburnu, gde je posle višečasovnog razgovora sa pripadnicima Pograničnih snaga, prebačen u imigracioni pritvor u hotelu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je tamo dospeo pošto su Australijanci počeli da pregledaju dokumenta koja se tiču medicinskog izuzeća srpskog igrača i njegovog zahteva za vizu.

Ostalo je nedovoljno jasno kako su Australijanci primetili da nešto nije u redu tek kad je sleteo u Melburn, ali je još nejasnije kako se do sada Asocijacija teniskih profesionalaca, po ovom pitanju nije oglašavala.

Na to je ukazao Pospišil, koji je u više navrata, zajedno sa Đokovićem, a pod okriljem PTPA, ukazivao na manjkavosti ATP-a.

„Bez obzira na stav u vezi sa situacijom u Australiji sa Novakom i ostalim igračima, primetite samo koliko je ATP ‘tiha’. Ni jednostavno saopštenje posle četiri dana. Već su u više navrata pokazali da ne brinu za igrače, a sada pokazuju i potpuni izostanak liderstva kad se suočavaju sa pravim pitanjima“, napisao je Pospišil.

On je napomenuo i da je „tišina zaglušujuća“, a ne tiče se samo Đokovića, već i ostalih igrača koji su tražili medicinsko izuzeće, da bi doputovali u Melburn bez potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Đoković je kao osnov za izuzeće naveo to što je preležao koronavirus posle 16. decembra. Podsećamo, Pospišil je sa Srbinom formirao PTPA posle turnira u Sinsinatiju 2020. godine i od tada je u više navrata bio u sučeljavanju sa ljudima iz ATP-a jer Asocijacija ima svoj Savet igrača.

BONUS VIDEO: Novak Đoković svaki dan dobija podršku, ljudi opet ispred hotela

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar