Foto:BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA KUBAN

Izgubi jedan meč za koji mediji pišu da je ključni, pa onda drugi, ništa, nema reakcije, Partizan ove sezone zaista deluje kao ravna linija.

Na početku sezone je delovalo obećavajuće. Ok, otišao je Andrea Trinkijeri, Kori Volden je prešao u Crvenu zvezdu, doveden je Kodi Miler-Mekintajer.

PROČITAJTE JOŠ:

Za trenera je izabran Vlado Šćepanović, a onda je isti otpušten kao da je Partizan poslednjih godina pretplaćen na uspehe? A nije.

Tračak nade vratio je upravo ovaj Trinkijeri, koji je otišao put Bajern Minhena. Više je bilo razloga i spekulacija zašto i to sada nije ni bitno: suština je da ovaj Partizan ne liči na klub koji nosi to ime.

Igrači to znaju, stručni štab to zna i uprava zna. Ponašaju se kao da im gori pod nogama i pod pritiskom rezultata povlače odsečne i nerezonske poteze.

Možda je pre svega jedan takav bio i igranje Evrokupa, ali je predsednik Ostoja Mijailović prošlog proleća rekao da klub ostaje na tom kursu i da neće Ligu šampiona.

Malo ko od nas može da bude pametan, pa da u tom trenutku kaže „čoveče, šta radiš to“. Sada mnogi to pričaju, jer su crno-beli pred Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara u veoma nepovoljnoj poziciji, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu.

Foto: KK Partizan

Te „šta će Partizanu Evrokup, zašto nije bila Liga šampiona“ i slično može da se čuje. A svi znamo koliko se u navijačkim peckanjima i prozivkama u društvu i taj Evrokup često unižava i naziva „Kup pa-ime-neke-pevačice“.

Posle očajnog starta sezone u ABA ligi, Partizan je kestenje iz vatre vadio baš u tom i takvom Evrokupu. To je jedan od razloga zašto je Lokomotiva možda čak i utakmica sezone za crno-bele.

Oni imaju pet od šest poraza u poslednjih mesec dana. Posle „šamara“ od Borca u tesnoj završnici meča, sve je krenulo nizbrdo. Krenulo je još i ranije, samo sad bez kočnica.

Foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsport

Partizan ove sezone nije Partizan jer nema samopouzdanja. „Brdo“ utakmica koje su se tesno lomile, crno-beli su gubili.

Tako je bilo sa Igokeom, sa Mornarom, Buržom, Borcem, Crvenom zvezdom, Budućnošću, nađe se još poneki primer.

ABA liga je gotovo prežaljena, jer su crno-beli tamo tek sedmi, a znamo da četiri ekipe idu u plej-of.

Ono što je pre samo 365 dana delovalo nezamislivo, danas je realnost. Partizan do kraja ABA lige ima još osam utakmica, od čega četiri sa direktnim konkurentima za četiri mesta za doigravanje.

Foto:BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA KUBAN

Najpre Igokea za tri dana, pa u razmaku od dve nedelje u martu i Zvezda, Mornar i Mega. Paklen raspored i sve mora da se dobije (skor 7-9, Zvezda šesta sa 12-2).

Naravno da će u Partizanu reći da predaje nema, ne bi ni trebalo da je bude, jer nije sportski, ali čak prolaz Top 16 faze u Evrokupu deluje kao realnija priča.

Najpre zato što su ostala još tri meča, a crno-beli imaju pobedu i dva poraza u grupi sa Metropolitanom, Trentom i Lokomotivom.

Ovo na neki način već sada usmerava Filipovskog i igrače ka Evropi, makar podsvesno, jer rasplinjavanje u ovom trenutku ne vodi ničemu osim novim porazima.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Lokomotiva mora da bude i utakmica za samopouzdanje, jer na papiru Partizan i dalje nema lošu ekipu.

I okosnicu sličnu kao lani, samo u kontraritmu. Pejdž, Zagorac, Jaramaz, Mozli, Tomas, oni su ostali. Otišao je Gordić, Kodi Miler-Mekintajer je praktično već bivši, iako je bio najbolji.

Ovo svedoči i o drugačijoj atmosferi od prošlogodišnje u kojoj je Partizan kao davljenik, a Lokomotivu bi da uhvati kao slamku. Da ne bi morao da se teši samo Kupom Radivoja Koraća, pod uslovom da i njega može da osvoji.

Foto:BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA

Sašo Filipovski možda nije dorastao zadatku zvanom Partizan, mada samo on zna u kakvim okolnostima vodi klub. Preuzeo ga je usred sezone, kada velika trenerska i igračka imena niti možete naći, niti imate para da ih dovedete.

Mnogo je novca uloženo prošle sezone, koronavirus je to bacio u vodu i sada se mora raditi sa onim što se ima. Zato su i Filipovski i Partizan u veoma nezgodnoj situaciji.

Mada su mnogi navijači protekle dve godine pričali o Trinkijeriju da je „šminker“ i da voli da se pretvara, ove sezone je sa Bajernom dokazao suprotno.

Međutim, sada će i Filipovski morati da sa preostalim igračima dokaže da može da vodi ekipu do uspeha na bar jednom frontu, jer u suprotnom sezona već posle Lokomotive, početkom februara može da bude potpuno izgubljena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar