Foto: KK FMP

"Panteri" otvaraju sezonu srpskih košarkaških klubova u Evropi.

Košarkaši FMP biće domaćini kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu Šampiona, a samo će jedan od od osam ekipa ići u elitno takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

U četvrtfinalu „panteri“ će igrati protiv Rio Breogana, koji nastup u španskoj ACB ligi.

Utakmica je na programu u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ u sredu od 20 časova.

’’Igramo protiv ekipe koja igra veoma čvrsto i agresivno. Fizički moramo da im odgovorimo, kao i defanzivno da bismo imali povoljan rezultat po nas. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju u dvorani Aleksandar Nikolić’’, rekao je kapiten ekipe Nenad Nerandžić.

O protivniku, koji ima jako dobar pripremni period, govorio je i trener FMP-a Nenad Stefanović.

„Kao što sam i rekao nakon samog žreba, dobili smo veoma kvalitetnog protivnika, možda i najboljeg, a koji dolazi iz zemlje koja je šampion Evrope. Mislim da se to potvrdilo kroz pripremni period gde je Rio Breogan dominirao, većinu utakmica dobijao veoma ubedljivo. Imaju dubok roster sa 14 seniorskih igrača, trenera koji dugo godina radi na vrhunskom nivou i to je još jedna potvrda o kakvom se timu radi’’, rekao je Stefanović.

Drugi četvrtfinalni par čine Svans Gmunden (Austrija) i Parnu Sadam (Estonija). Bolji iz meča FMP Meridian – Rio Breogan sastaće se u polufinalu sa ekipom Opave (Češka), dok je polufinalista u drugom delu kostura Baken Birs (Danska).

BONUS VIDEO Ludo slavlje Španaca, pesma i polivanje na konferenciji 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar