Foto:Ivan Dinić/Nova; KKCrvena Zvezda; Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nova era na Malom Kalemegdanu.

Košarkaški klub Crvena zvezda od početka nove sezone ne igra kako su navikli navijače, a na Malom Kalemegdanu u narednom periodu uslediće poprilično velike promene.

Nakon Duška Ivanovića, koji je klupu Zvezde zamenio klupom Baskonije, došlo je i do promene u upravi crveno-belih.

Iako će novi Upravni odbor tima sa Malog Kalemegdana biti saopšten u novembru na skupštini kluba, već su poznata dva imena – novi predsednik Upravnog odbora je Željko Drčelić, a mesto potpredsednika rezervisano je za Živorada Vasića.

PROČITAJTE JOŠ...

Drčelić se nalazi na čelu građevinske firme „W.D. Concord West“, koja je u periodu od 2017. do 2021. godine poslovne prihode povećala sa 2,5 na čak 13 milijardi dinara. U pitanju je firma koja je, između ostalog, radila na izgradnji stadiona u Zaječaru, a već godinama prednjači po broju unosnih poslova sa državom – samo 2023. godine je od države za svoje poslove dobila ugovore vredne skoro milijardu i po dinara.

Interesantno je da je Drčelić trebalo da bude deo Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije u sklopu tima Nenada Bjekovića u oktobru 2022. godine, dok je bio deo Upravnog odbora vaterpolo saveza Srbije. 

Što se Vasića tiče, u pitanju je nekadašnji potpredsednik Delta Holdinga i aktuelni vlasnik nekoliko kompanija – „Kadena properties“ i „Victory gardens“, a interesantno je i da je deo vlasničke strukture „Kobe grupe“, u kojoj gotovo 70 procenata vlasništva ima porodica Nebojše Čovića, inače aktuelnog predsednika tima sa Malog Kalemegdana.

„Kadena“ je u prvoj godini postojanja ostvarila dobitak od 8.140.000 dinara, što je oko 64.500 evra.

Njih dvojica će se nalaziti na čelu Upravnog odbora, a ostatak tima koji će u narednom periodu predvoditi Crvenu zvezdu biće poznat u novembru, kada Drčelić i Vasić budu saopštili njegov sastav na sednici Skupštine košarkaškog kluba Crvena zvezda.

BONUS VIDEO Zvezdini poeni protiv Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare