Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Košarkaški klub Bosna učestvovaće u prvenstvu Bosne i Hercegovine ove sezone.

Prethodno se pislao da Bosna zbog finansijskih problema najverovatnije neće naredne sezone učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine, kao i da je pod znakom pitanja i opstanak kluba, a kako prenosi Klix.ba, kotizaciju za ucešće od 9.000 konvertibilnih maraka Košarkaškom savezu BiH uplatiće opština Centar i Grad Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ

Opština Centar će dati 60 odsto, a Gradska uprava Grada Sarajeva 40 odsto sredstava neophodnih za takmičenje Studenata u prvenstvu BiH, to je saopšteno nakon sastanka načelnika Nedžada Ajnadžića i predsednika KK Bosna Almira Bradića.

„Poznato nam je svima s kakvim problemima ste se suočavali i s kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uključiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu deo te prič, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnji, koji ce pored KK Bosna i Opšine Centar, potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva, kao i ostale gradske opšine i Kanton Sarajevo gde bi trajno rešili pitanje dela finansiranja Bosne“, rekao je Ajnadžić.

Pročitajte još: Moćna Zvezda, Partizan sačuvao tim, Crnogorci dovodili Amere

KK Bosna je osnovana 1951. godine, a u bivšoj SFRJ bila je priznat i cenjen klub, dok je titula prvaka Evrope bila je nešto čime su se svi u Bosni i nekadašnjoj Jugoslaviji ponosili.

Bosna je 1979. godine osvojila titulu šampiona Evrope, tri puta bila je prvak SFRJ, osvojila dva Kupa, a ima i četiri titule i tri Kupa BiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram