Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kingsli imaju novog trenera.

Košarkaški klub Sakramento imenovao je Majka Brauna za novog trenera.

PROČITAJTE JOŠ...

Generalni menadžer Sakramenta Monte Mekner rekao je da će Braun zameniti Alvina Džentrija, koji je privremeno predvodio tog NBA ligaša.

Kingsi su otpustili Džentrija posle loše sezone i 16. uzastopne godine u kojoj ekipa nije uspela da se plasira u plej-of.

„Majk je tokom duge i uspešne karijere konstantno pokazivao sposobnost da vodi pobedničke ekipe. Radio je sa nekim od najboljih igrača NBA lige i jedan je od najboljih odbrambenih umova lige. Uzbuđen sam što će doneti bogato iskustvo u Sakramento“, naveo je Mekner u saopštenju.

Braun je trenutno pomoćni trener Golden Stejta, a ostaće sa Voriorsima do kraja njihovog učešća u plej-ofu.

On je u dva mandata bio trener Klivlenda, koji je predvodio do finala NBA lige 2007. godine, a trenirao je i Los Anđeles Lejkerse. Braun dolazi sa mnogo iskustva, pošto je radio kao asistent kod Grega Popoviča u San Antoniju i Stiva Kera u Golden Stejtu.

Kingsi nisu igrali u plej-ofu poslednjih 16 godina, što je rekord NBA lige. Prošle sezone ekipa je ostvarila 30 pobeda i 52 poraza.

Otakako su se preselili u Sakramento 1985. godine, Kingsi su imali jedan period uspeha, nakon što su svih osam sezona sa trenerom Rikom Adelmanom igrali u plej-ofu, od 1999. do 2006. godine. Adelman je otpušten 2006. Titule je osvajao 2003. sa San Antonio Sparsima, 2017. i 2018. sa Golden Stejtom, dok je 2009. bio proglašen trenerom godine u NBA ligi, dok je sedeo na klupi Kavalirsa.

BONUS VIDEO Pešić o Jokiću, odgovorio na pitanje koje zanima celu Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar